Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Sölden
Sölden heeft vandaag het skigebied weer geopend!

Gepost op

Man, met al die regen hier in Nederland begint het alweer bijna als winter aan te voelen! In Oostenrijk is die winter al een stukje dichterbij en in Sölden zijn ze er al klaar voor. Een deel van het skigebied is vandaag namelijk open gegaan! 

Kijk, dit zijn toch wel de betere berichten! Afgelopen zomer was het namelijk alleen maar kommer en kwel rondom de gletsjergebieden in de Alpen met skigebieden die de deuren moesten sluiten door de warme temperaturen. Maar er is ook goed nieuws te melden, in Sölden zijn de condities nu in ieder geval goed genoeg om een gedeelte van het gletsjergebied open te gooien! Veel meters kan je er nog niet maken, maar het is in ieder geval een goed teken. Niet alleen maar trieste verhalen uit de Alpen dus!

Voor het serieuze kilometerwerk zal nog wel even moeten wachten aangezien nu alleen een gedeelte van de Rettenbach gletsjer geopend is. Vanuit het dorp kan je er nog niet met een skilift komen dus voorlopig moet je nog even de auto pakken richting het dalstation van de Schwarze Schneid I lift. Vanaf daar kan je verder omhoog en is een blauwe piste met een totale hoeveelheid van 4 kilometer aan pistes beschikbaar. Nog niks wereldschokkends dus, maar wel een goed teken.

Sölden

De gletsjers hebben namelijk aardig te lijden gehad van de warme zomer en het is nog maar de vraag hoe lang het gaat duren voordat de gletsjersituatie weer goed genoeg is om volle bak te kunnen gaan, maar het feit dat Sölden nu al een deel van het gebied open kan gooien geeft in ieder geval weer goede moed. Als zij het nu al kunnen, dan is de kans groot dat er nog meer gebieden zijn die al vrij vroeg weer kunnen beginnen met het prepareren van de gletsjergebieden. Het blijft nog altijd even afwachten natuurlijk, aangezien het maar zo ineens weer warm kan gaan worden en dan gaat het hard. Hoe dan ook, voorlopig kan er weer geskied worden in Sölden!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer