Nieuws - 15 februari 2021   13:24 Sölden sluit skigebied per direct, gesloten ‘tot nader bericht’

Door:

Nog meer slecht nieuws uit wintersportland. Het Oostenrijkse Sölden heeft besloten om per direct het skigebied volledig te sluiten en geeft ook nog niets aan over een eventuele opening later in het seizoen. 

Reden voor de abrupte sluiting van Sölden is het feit dat Oostenrijk nieuwe maatregelen heeft geïntroduceerd, specifiek in de deelstaat Tirol. Vandaag heeft het gebied op Facebook de sluiting aangekondigd, met de duidelijke kanttekening dat een nieuwei openingsdatum voorlopig niet bekend is.

Verplichte testresultaten

Vanwege alle maatregelen was het voor Sölden al geen makkie deze winter. Door de coronamaatregelen kunnen de gebieden geen toeristen ontvangen en dus is het financieel moeilijk om zo’n groot gebied draaiende te houden. Met de nieuwe maatregelen voor Tirol wordt het bezoeken van een skigebied nóg moeilijker gemaakt en dus zien ze geen andere optie meer dan te sluiten.

Vanaf vandaag is het bijvoorbeeld verplicht om een negatieve coronatest te tonen voordat je de skilift überhaupt in mag. Dit zorgt ervoor dat er veel minder mensen zullen komen en daarnaast neemt de druk op het personeel juist toe, omdat ze binnen de maatregelen die er al zijn controles van papierwerk toe moeten zien te passen. Sölden ziet het simpelweg niet meer zitten en zal de liften vanaf vandaag niet meer laten draaien.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws