Nieuws - 27 maart 2019   9:08 Sony introduceert opvolger van ‘actioncam’: Rx0 II

Door:

Is het een actioncam? Soort van. Ergens wel, maar ergens dus ook weer niet. Hij is in ieder geval klein, stevig en kan op vanalles vast gemaakt worden! 

Twee jaar geleden kwam Sony met de Rx0, een nieuwe camera die de traditionele actioncam van z’n troon moest stoten door superieure kwaliteit te bieden in een actioncam-achtige verpakking. Nu, in 2019, komt Sony met de opvolger van dat apparaat en hebben ze de Rx0 II gelanceerd.

Beeldsensor

De killer feature van de vorige was het formaat van de beeldsensor en die is niet veranderd. De Rx0 II heeft een 1″ sensor wat bijzonder groot is voor een camera van dergelijk formaat. Nieuw van deze camera is wel dat hij nu ook in een 4K resolutie kan filmen en ze gaan nog een stap verder.

Direct op de microSD kaart kan je namelijk tot 4K 30fps gaan, maar wanneer je ‘m direct op een HDMI recorder aansluit dan heb je een apparaat waar je U tegen zegt. De Rx0 II kan namelijk slowmotion beelden schieten tot 1000 frames per seconde! En als je ‘m aansluit op zo’n recorder dan kan je voor die framerate nog hoger gaan dan een 1080p resolutie. Behoorlijk bizar voor een camera met zo’n kleine verpakking!

Stabilisatie en linkfuncties

Nieuw is ook de beeldstabilisatie in de camera, al maakt deze wel gebruik van software en is het geen hardwarematige stabilisering, wat betekent dat je iets aan beeldresolutie in moet leveren.

Ook kan je met de Sony Imagine applicatie tot 5 Rx0 II camera’s in één keer bedienen via een smartphone en als je verder wilt gaan, dan kan je door een controle unit tot 50 camera’s aansturen. Voor de échte pro sequence shots dus.

Designupdate

Verder is er qua design niet heel veel veranderd ten opzichte van het vorige model, maar er is één ding wat je direct op zou moeten vallen. De camera heeft namelijk een draaibaar LCD scherm gekregen.

Het scherm is open te klappen zodat je vanaf de voorkant het scherm kan bekijken en bij de knoppen kan. Op zich handig, maar wel een functie die de werking als actioncam wel eens aardig in de weg zou kunnen staan. Zo’n bewegend scherm in een camera die tegen een klap moet kunnen is namelijk vragen om problemen.

Door de toevoeging van dit draaibare scherm is de camera iets dikker geworden dan z’n voorganger en ook iets zwaarder, maar verder zijn ze vrijwel identiek gebleven.

Prijs & Beschikbaarheid

De Rx0 II zal in mei op de markt komen als kit met een VCT-SGR1 shooting grip om er makkelijker mee te kunnen shooten. Wel is deze kit aardig aan de prijs aangezien het je zo’n €800 moet gaan kosten. Flink duurder dan bijvoorbeeld een GoPro, maar ja. Die heeft ook niet zo’n grote beeldsensor én geen mogelijkheid tot bizarre slowmotion beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws