Nieuws - 16 januari 2016   17:00 Sony komt met nieuwe Action Cam als instapmodel

Door:

De strijd in het land van de actioncams is nog lang niet gestreden! Sony draait al aardig wat jaartjes mee en om 2016 goed te beginnen hebben ze een nieuw model gepresenteerd. De nieuwe HDR-AS50 moet de strijd aangaan met de GoPro HERO+

Als je kijkt naar het absolute topsegment van de actioncams dan zijn er weinig serieuze concurrenten voor de GoPro HERO4 Black, maar in het segment daaronder is de strijd losgebarsten! Met merken als Sony, TomTom en sinds kort ook Nikon is de keuze gigantisch en dan hebben we het nog niet over de goedkopere modellen van GoPro. Sony komt nu met een nieuw model in het goedkopere segment die de strijd met de concurrentie aan moet gaan.

De nieuwe HDR-AS50 heeft als killer feature een sterk verbeterde beeldstabilisatie en de mogelijkheid om 4K timelapse beelden te schieten. Het Advanced SteadyShot systeem moet trillingen en schokken tot een minimum beperken om soepele beelden te krijgen en verder heeft Sony ook een 3x zoom functie ingebouwd. Van deze zoom functie is nog niet bekend gemaakt of het een optische of digitale zoom is. Verder beschikt de camera over een 11,1 megapixel beeldsensor en een lens ontwikkeld door Zeiss, wat volgens Sony voor kraakheldere beelden moet zorgen.

sony4 sony3

Bediening

Een van Sony’s paradepaardjes is het bedieningsgemak van de Action Cam modellen en de HDR-AS50 is daarop geen uitzondering. Aan de zijkant zit een groot LCD scherm waarmee je alle functies makkelijk en snel kan bedienen, maar je kan ook gebruiken van een speciale app. Via de PlayMemories app kan je niet alleen de instellingen veranderen en de camera bedienen, je kan ook direct je foto’s en video’s organiseren en uploaden. Sony gaat bovendien een speciale bundel uitbrengen van de HDR-AS50 met een polsafstandsbediening die eventueel ook los te koop zal zijn.

sony5

Verder beschikt de camera over een USB poort om data over te brengen naar je computer, maar hiermee kan je ook je camera opladen. Sony heeft aangegeven dat je externe accu’s kan gebruiken bij de HDR-AS50 via deze USB poort zodat je niet meer zonder stroom zit tijdens je avonturen!

Full HD

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om 4K timelapse video’s te schieten, maar dit is ook de enige 4K optie op de camera. De hoogste resolutie voor normale videobeelden is 1080p (Full HD) met 60 frames per seconde en als je slomo beelden wilt schieten kan dit op 720p met 120 frames per seconde.

Tot dusver niet veel bijzonders op videogebied, maar Sony heeft nog een functie ingebouwd voor geavanceerde gebruikers. Door gebruik te maken van de zogenaamde XAVC S codec kan je videobeelden opnemen met een hogere bitrate, wat kort gezegd moet zorgen voor veel betere kwaliteit in drukke scènes met snelle bewegende details. Met deze instelling zou je rondvliegende sneeuw haarscherp vast moeten kunnen leggen!

Behuizing

Bij deze camera zal Sony voor het eerst een goede waterdichte behuizing meeleveren die tegen een diepte van 60 meter kan. Voorheen leverde Sony wel waterdichte behuizingen mee, maar die gingen niet verder dan 10 meter diepte. Door een speciale duikafdekking te kopen kon je er dieper mee duiken, maar bij de HDR-AS50 is dit dus niet meer nodig. De behuizing beschikt standaard over een duikafdekking!

De behuizing maakt de camera ook nog eens stof- en schokbestendig zodat hij zeker tegen een stootje kan en de behuizing beschikt bovendien standaard over een schroefdraad. Hiermee is de camera op een statief te plaatsen en voorheen kon dit alleen door een losse adapter aan te schaffen.

sony2

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft laten weten dat de HDR-AS50 vanaf lente 2016 hier in Nederland te koop zal zijn en dan krijgt hij een verkoopprijs van €220,-. Als je de bundel met polsafstandsbediening wil kopen dan ben je in totaal €350,- kwijt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws