Nieuws - 24 mei 2017   8:13 Sosh Big Air toont nieuwe locatie, format en eerste deelnemers

Door:

Sosh Big Air werd afgelopen oktober voor het eerst gehouden en zeggen dat het een succes was is een understatement! Ook dit jaar gaat het Big Air event weer gehouden worden en het eerste nieuws is nu al bekend gemaakt. Er komt een iets ander format en een andere locatie! 

Gaat Sosh Big Air dan vertrekken uit Annecy? Nee, dat zeker niet! De Franse stad die onder de schaduw van de bergen ligt blijft de locatie voor dit massive event, maar de schans krijgt wel een ander plekje. Vorig jaar hadden ze namelijk nog het probleem dat er niet heel veel publiek rond de schans kon staan en dat gaan ze dit jaar aanpakken.

De nieuwe locatie is namelijk Le Pâquier in Annecy. Nu snappen we dat je topografische kennis van een Franse stad je een beetje in de steek laat op woensdagochtend, maar dit is dus een groot park dat pal naast het meer ligt met bergen in de achtergrond. Het is eigenlijk een soort Vondelpark als het in de Alpen zou liggen! Een prima locatie voor een dikke Big Air competitie natuurlijk en het betekent dat er meer dan 20.000 mensen op locatie naar de wedstrijd kunnen kijken.

Sosh Big AirLe Pâquiere in Annecy

Vorig jaar hadden ze ook meteen iets unieks te pakken, Sosh Big Air had namelijk de grootste skijump op palen die ooit gebouwd is, dus dat belooft wat voor dit jaar! Mooi detail: de sneeuw voor dit event heeft een heel groot Nederlands tintje aangezien dit gemaakt wordt door het Nederlandse bedrijf Polar Europe.

Samen met de locatie zijn ook de eerste deelnemers en een kleine format wijziging bekend gemaakt. Dit jaar nodigen ze namelijk meer deelnemers uit dan vorig jaar en zijn de mannelijke snowboarders ook welkom! Er staan uiteindelijk 16 mannelijke skiërs op de startlijst, waaronder in ieder geval Joss Christensen, Henrik Harlaut en Kevin Rolland. Ook worden er zes vrouwelijke skiërs uitgenodigd waaronder Tess Ledeux en Kelly Sildaru met tot slot nog acht mannelijke snowboarders, waarbij alleen Arthur Longo alvast bevestigd is.

Het unieke trick concept dat vorig jaar is neergezet gaat dit jaar gewoon doorgezet worden nadat de atleten er vorig jaar zelf erg enthousiast over waren. In plaats van de atleten een handjevol tricks te laten doen die ze zelf het beste onder de knie hebben pusht de organisatie de deelnemers uit hun comfortzone. Tijdens de finals is er namelijk een officiële tricklijst met een tiental tricks waaruit de deelnemers moeten kiezen. Deze lijst is verdeeld in twee categorieën: Basics, waarmee de legendes uit de wintersportwereld groot mee zijn geworden en de Evolutions, grote technische tricks zoals de Triple Corks.

Het hele feestje gaat dit jaar afgetrapt worden tussen 7 en 8 oktober 2017 en het gaat sowieso een massive feest worden. We hopen uiteraard dat er weer een livestream is en zodra we meer weten over de complete atletenlijst dan lees je het hier eerst!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws