Nieuws - 10 februari 2018   11:41 ‘Spelen voorbij voor Niek van der Velden’

Door:

Heel erg zuur nieuws uit Zuid-Korea. De blessure die Niek van der Velden gisteren heeft opgelopen tijdens de laatste training blijkt iets zwaarder dan verwacht. Zijn bovenarm is gebroken en het is voor Niek dan ook meteen het einde van de Spelen! 

“Het is enorm balen. Je wilt dat hij een goede wedstrijd neerzet en kan laten zien waar hij toe in staat is”, zegt zijn trainer Frank van der Putten. Tijdens de training waaide het flink en daardoor is het dan ook mis gegaan. Het waaide en er stond een circulerende wind. Bij de eerste sprong vloog hij daardoor verder dan de bedoeling was. Hij overroteerde en kwam op zijn schouder terecht.”

In eerste instantie werd er gedacht dat alleen zijn schouder uit de kom lag en hij werd na zijn val direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het een stuk ernstiger was en dat hij zijn bovenarm heeft gebroken. Hierdoor kan hij verdere deelname aan het Big Air onderdeel op de Spelen absoluut vergeten.

Het jongste lid van TeamNL gaat vandaag nog onder het mes in Zuid-Korea en hij zal daarna waarschijnlijk snel naar Nederland terugkeren. Wanneer hij terugkeert is nog niet bekend. Wel heeft de medische staf van TeamNL verzocht om Niek van der Velden en zijn familie met rust te laten, door updates vanuit TeamNL en de NSkiV zal iedereen verder op de hoogte gehouden worden van zijn herstel.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws