Nieuws - 11 maart 2020   16:36 St. Anton en Ischgl leggen après-ski stil, zeer strenge controles op de grenzen

Door:

De coronacrisis gaat verder. Oostenrijk heeft vandaag nieuwe maatregelen aangekondigd, waaronder het stilleggen van de après-ski in Ischgl en St. Anton. Ook zijn er strenge grenscontroles aangekondigd! 

Na het coronageval in het Oostenrijkse Ischl is er al één bar gesloten, maar die maatregelen gaan nu nog een stukje verder. Vandaag is bekend gemaakt dat alle après-ski barren in het dorp op slot gaan en dit seizoen ook niet meer open mogen. Hiermee hopen ze de verspreiding in het dorp verder in te dammen.

St. Anton, het welbekende après-ski oord met onder andere de Mooserwirt, volgt deze maatregel. Vanaf vandaag wordt de après-ski daar stilgelegd. Restaurants mogen vooralsnog wel open blijven, al gaat dat mogelijk ook veranderen. Ook kan niet iedereen het dorp uit, al lijkt dat vooralsnog vooral beperkt te zijn tot de seizoensmedewerkers in het dorp zelf.

Grenscontroles

Onderdeel van de maatregelen zijn ook nóg strengere grenscontroles in Oostenrijk. Op de grens met Italië worden alle reizigers tegengehouden en je kan alleen nog Oostenrijk in wanneer je een doktersverklaring hebt.

Toeristen die Oostenrijk binnen komen moeten schriftelijk verklaren dat ze niet stoppen in Oostenrijk in hun doorreis naar bijvoorbeeld Duitsland en deze gegevens worden genoteerd. Indien iemand toch stopt, kan diegene een zware boete verwachten.

Deze heftige controles gelden voorlopig alleen voor de grenzen met Italië, al kunnen deze uitgebreid worden naar de andere grenzen van het land.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws