Nieuws - 27 februari 2021   17:49 St. Anton opent vanaf vandaag het skigebied weer

Door:

De sluiting is niet voor lange duur! Het Oostenrijkse St. Anton ging eerder ‘voor onbepaalde tijd’ dicht, maar nu gaan ze toch weer open. 

Toen de Oostenrijkers aankondigde met een nieuw maatregelen pakket te komen, waarin Tirol een centrale rol speelde met het invoeren van een testplicht voor de skiliften, hebben de nodige skigebieden besloten om op dat moment de boel dicht te gooien. Een van die gebieden was St. Anton, die het geregel rondom de testplicht te complex vond en het bovendien niet als financieel haalbaar zag om open te blijven. Nu, niet veel later, heeft het skigebied besloten om de boel toch weer te laten draaien.

Vanaf vandaag gaan enkele liften weer draaien, maar dat betekent niet dat alles weer open is. Doordeweeks draaien er minder liften dan in het weekend en de tip is dan ook om goed te kijken naar wat er open is en wat niet, maar er kan vanaf nu dus weer geskied worden in St. Anton. Uiteraard wel met alle maatregelen die van kracht blijven. St. Christoph en Stuben, ook onderdeel van het gebied van St. Anton, blijven voorlopig nog wel dicht.

Overigens wordt er in Oostenrijk ook gesproken over nóg meer maatregelen, omdat de besmettingen in het land weer langzaam aan het oplopen zijn. Tegelijkertijd roept de Oostenrijkse KVK op om de horeca vanaf midden maart weer te openen, omdat de rek eruit is en niemand de sluiting financieel nog kan dragen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws