Nieuws - 27 maart 2018   20:14 STAKI CONTROLS: Snowblades anno 2018?

Door:

Soms komt er ineens weer een bijzonder wintersportproduct uit Kickstarter rollen waardoor je toch een beetje vreemd gaat kijken. Nu zijn we weer een nieuwe look op de welbekende oldschool Snowblades tegengekomen, genaamd de STAKI CONTROLS. Is het wat? 

Snowblades zijn eigenlijk maar goed voor één ding: zo hard mogelijk over de pistes heen janken en over van alles heen springen! Want wees eerlijk, écht heel veel controle heb je met die krengen niet. Maar goed, daar koop je ze natuurlijk ook niet voor, je koopt zo om zoveel mogelijk fun te hebben op de pistes!

Nu is er weer een nieuwe variant die er aan komt, tenminste, als ze het Kickstarter doel weten te halen! En dat is natuurlijk nog best een grote ‘maar’ te noemen… Anyway, de STAKI CONTROLS zijn snowblades in een modern jasje en deze krengen moeten je juist wél controle geven. Hoe? Heel simpel. Door een stel stabilisatoren aan de achterkant zou je namelijk veel beter moeten kunnen skiën. Die krengen zien er nog het meeste uit als een soort uitsteeksels die je op een surfplank zou verwachten, maar het moet er dus voor zorgen dat de ski’s je niet ineens achterover gooien. En dat is gezien de lengte niet heel onbelangrijk.

Want deze dingen zijn KORT! Er zitten normale skibindingen op die je gewoon kan verstellen zoals je gewend bent, maar vergeleken met een snowblade zitten ze wel heel erg ver naar achteren. Het voordeel is dat je dus een DIN setting hebt als op een normale ski, maar je standaard settings zullen hier niet bepaald van toepassing zijn. Toch is het prettig dat ze in ieder geval net zo vast zitten als een normaal paartje ski’s.

Volgens de makers geven die stabilisatoren dus meer evenwicht en zelfs op hobbelige afdalingen. Daarnaast moeten ze geschikt zijn voor beginners en ervaren skiërs,al hoef je niet te verwachten dat je evenveel grip hebt als met een normaal setje ski’s.

De STAKI moet dus nog wel even een Kickstarter campagne halen en daar hangt een aardig prijskaartje aan! Een paartje moet straks in de verkoop gaan voor $490,-, wat waarschijnlijk neer gaat komen op iets tussen de 450 en 500 euro. Voor die prijs heb je ook een setje nomale ski’s! Bij de Kickstarter campagne kan je uiteraard korting krijgen en er is een gelimiteerd aantal beschikbaar voor 295 dollar exclusief transportkosten à 40 dollar. Kopen kan hier en dan heb je met een beetje mazzel over twee maanden in huis!

STAKI

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws