Nieuws - 18 juli 2017   17:48 Stel na 75 jaar teruggevonden onder Zwitserse gletsjer

Door:

Hmm, is dit een feelgood story of juist heel luguber? In het Zwitserse Glacier 3000 is een stel na 75 jaar onder het ijs te hebben gelegen weer teruggevonden! 

Het heeft best iets romantisch als je er over nadenkt, maar het is vooral een hele bizarre vondst. Dik 75 jaar geleden verdween een stel na het melken van de koeien op de Zwitserse gletsjer die tegenwoordig door het leven gaat als Glacier 3000! Omstanders vonden de twee lichamen en schakelden direct de politie in, mede vanwege het feit dat ze bijna in perfecte staat gevonden werden.

De politie kwam erachter dat het hier ging om Marcelin en Francine Dumoulin die al ruim 75 jaar vermist zijn, nadat ze niet meer terug zijn gekomen na het melken an de koeien in de bergen. Het stel had op moment van vermissing zeven kinderen, waarvan de jongste nog steeds leeft en inmiddels 79 jaar oud is.

Deze 79-jarige vrouw is na al die tijd toch wel erg blij met het nieuws dat haar ouders teruggevonden zijn omdat het voor haar alsnog een stukje afsluiting is. De vrouw heeft samen met haar broers en zussen nog lang gezocht naar de lichamen, maar ze zijn nooit gevonden.

Specialisten zeggen dat het stel zeer waarschijnlijk in een gletsjerspleet is gevallen, waar de lichamen door het ijs bijna perfect behouden bleven. Ook de kleding bleef vrijwel perfect behouden en nu, 75 jaar later, zijn de lichamen door het smeltwater meegenomen naar een plek waar ze gevonden konden worden. Dit soort vondsten komen overigens nog wel eens vaker voor, zo zijn er ook al lichamen uit de Eerste Wereldoorlog gevonden onder gletsjerijs!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws