Nieuws - 19 februari 2022   19:47 Stel uit regio Bodensee opgepakt vanwege ‘grootschalige skidiefstal’ in Ischgl

Door:

Sta je lekker even een drankje te doen in de bar in Ischgl, zijn je ski’s weg! Mocht dat het geval zijn geweest, dan kan het maar zo zijn dat dit stel er iets mee te maken heeft gehad. 

Het stel, afkomstig uit het Oostenrijkse bezirk Kostanz, rondom de Bodensee, is in Ischgl opgepakt op verdenking van het stelen van een hele rits aan wintersport spullen. De totale omvang is nog niet duidelijk, maar men heeft het al over ‘enkele honderden’ paar ski’s. De twee, een 49-jarige man en zijn 46-jarige partner, zijn inmiddels opgepakt nadat ze betrapt werden in het Oostenrijkse Ischgl.

De twee kwamen aan het licht toen een vrouw, van wie eerder op de dag een paar ski’s gestolen waren, een identiek paar ski’s aan een slot op het rek van een skilift zag hangen. De politie is daarop ingeschakeld en die heeft het stel vervolgens gevolgd naar een locatie in Ischgl, waar ze 24 paar ski’s aantroffen. Vervolgens zijn ze aangehouden en de man heeft in ieder geval al een bekentenis afgelegd.

Over de totale omvang is op dit moment nog niet heel veel duidelijk, al spreekt de Oostenrijkse politie al over een link met mogelijk honderden gevallen die zeker niet alleen in Ischgl zouden spelen. De man zou in het Oostenrijkse Vorarlberg al jaren ski’s stelen, net als in het Italiaanse Sud-Tirol en ook in Zwitserland zou hij ski’s ontvreemd hebben. Na het arresteren is er ook een huiszoeking geweest in een huis bij de Bodensee, waar nog eens meer dan 10 paar ski’s en enkele snowboards aangetroffen werden.

Mogelijk heeft dit stel in de afgelopen jaren honderden slachtoffers gemaakt, de politie is nog met een onderzoek bezig om de totale omvang te bepalen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws