Nieuws - 11 januari 2020   11:04 Stiermarken start onderzoek naar oorzaak van skiongevallen

Door:

Iedere winter lopen zo’n 4.400 skiërs verwondingen op in Siteremarken en de regio wil daar nu wel eens een onderzoek naar doen. De eerste conclusies zijn bijzonder! 

Iedere winter gaat het weer mis en soms gaat het ook heel zwaar mis. De reddingsdienst moet steeds vaker uitrukken en de regio Stiermarken is nu wel een keer benieuwd wat nu de grootste oorzaken zijn van deze crashes. Daarom hebben ze een onderzoek ingesteld, waarmee ze hopen meer inzicht te krijgen in de omstandigheden die verantwoordelijk zijn voor zware klappen in de sneeuw.

Einde van de ochtend

Een van de eerste conclusies die ze nu al hebben kunnen trekken is dat het tijdstip van de meeste ongelukken, eigenlijk anders ligt dan wat de verwachting is. Lange tijd werd aangenomen dat de meeste crashes aan het einde van de middag gebeurde, maar het blijkt dat het tijdstip tussen 11 uur ‘s ochtends en twee uur ‘s middags de meeste ongelukken oplevert.

Daarnaast gebeuren ongeveer 10% van de ongelukken na een crash met een ander, wat betekent dat 90% van de crashes in de sneeuw eenzijdige ongevallen zijn.

Lift data

Om nog meer informatie bij elkaar te harken voor het onderzoek gaat Stiermarken kijken naar de data van lifttickets. In het vervolg worden bij ongelukken waarbij men een melding doet, de lifttickets gescand zodat ze daar meer informatie van kunnen gebruiken. Zo willen ze weten hoeveel verticale meters er geskied zijn, hoeveel dagen heeft degene al geskied in het gebied, is het mogelijk de eerste keer op de piste, etc.

Met deze informatie hopen ze de voorzieningen betere aan te kunnen passen om risico’s te verminderen. Ook willen ze met de verzamelde data gericht advies kunnen geven aan wintersporters om bijvoorbeeld tijdig te pauzeren en onder verschillende sneeuwcondities ook een ander tempo aan te houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws