Nieuws - 13 februari 2020   13:14 Storm Ciara / Sabine sloopt complete skilift in Zwitserland

Door:

Dat de storm niet alleen in Nederland voor de nodige chaos heeft gezorgd is wel bekend, ook in de Alpen is hij flink aan het huishouden gegaan. De storm was daar zo erg, dat een complete skilift gesloopt is! 

Toen de storm door de Alpen heen aan het jagen was moesten er al her en der skiliften gesloten worden omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Dat dat niet helemaal voor niets is geweest blijkt wel!

Het Zwitserse Wildhaus heeft namelijk problemen. Een complete skilift is gesloopt door de harde storm en dat heeft alles te maken met bomen die omgewaaid zijn. De schade door deze omgewaaide bomen is groot en een van de liften is er zo slecht aan toe, dat ze ‘m niet meer op gaan starten.

Oberdorf

De Oberdorf lift, een relatief kleine skilift die al op de shortlist stond om vervangen te worden, werd zwaar beschadigd. Een boom viel bovenop de kabel en de herstelwerkzaamheden zouden er kostbaar zijn, waardoor de boel total loss is verklaard. In plaats van een duur reparatie traject gaat het skigebied deze skilift nu simpelweg vervangen voor een nieuw exemplaar.

Er zal een zes-persoons skilift voor in de plaats komen en de bouw gaat aan het einde van de winterperiode beginnen.

Gamserrug

Ook de Gamserrug lift liep beschadigingen op door omgevallen bomen. Om de boel weer op te starten moesten daar ook grootschalige reparaties uitgevoerd worden, maar dit hebben ze redelijk vlot voor elkaar gekregen. In een korte tijd is de lift gerepareerd en inmiddels draait ‘ie weer.

Nu is het nog hopen dat er niet weer problemen gaan komen, aangezien de volgende storm alweer klaar staat om over Europa heen te beuken. Deze kan mogelijk ook de Alpen gaan bereiken en dat precies rondom het eerste vakantieweekend. Oftewel, oppassen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws