Nieuws - 21 februari 2022   18:00 Stormwaarschuwing voor groot deel van de Alpen

Door:

Ook in de bergen is het flink aan het spoken. Voor meerdere Alpenlanden is een weerwaarschuwing afgegeven vanwege de storm! 

Terwijl in Nederland nog nooit zoveel stormdagen achter elkaar zijn gemeten, is het nu ook in de Alpen raak. Waar het hier in ons vlakke landje voor problemen zorgt, heeft de wind hoog in de bergen helemaal vrij spel en kan het nog eens verder aangejaagd worden ook!

Daarom werd er eerder vandaag al een weerwaarschuwing afgegeven en wel omdat er op de hoge pieken windstoten tot wel 170km/h gemeten konden worden. Tja, dan wil je daar niet staan met je plankjes.

De storm in de Alpen knalt vooral door vanaf het noordwesten, waardoor Zwitserland en delen van Oostenrijk in de vuurlinie liggen. Dit gaat gepaard met hoge temperaturen in de dalen, koude temperaturen hoger op de berg en dus een raar weerbeeld: sneeuw op de berg zelf en verder vooral heel veel regen rondom de lager gelegen delen.

Al met al kan er zeker de nodige sneeuw gaan vallen, al verschilt dit heel erg per locatie. Of de liften open kunnen blijven de komende dagen is nog even afwachten, alles valt of staat met het verloop van deze storm!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws