Nieuws - 30 november 2021   19:41 Strafrechtelijk onderzoek naar Ischgl gestaakt

Door:

Anderhalf jaar na de grote shitshow in Oostenrijk is er duidelijkheid. Ischgl gaat niet vervolgd worden voor het handelen tijdens de COVID-19 pandemie! 

In maart 2020 stond het nieuws vol met Ischgl, Ischgl en nog meer Ischgl. Het populaire après-ski dorp in Oostenrijk had een van de grootste uitbraken van COVID-19 in de eerste weken en het handelen tijdens die uitbraak bleek niet heel slim te zijn. In plaats van de boel in te dammen, werd het in de doofpot gestopt en kon iedereen rondom Ischgl ook nog eens het dal verlaten, voordat de boel in lockdown ging. Veel andere landen kunnen de eerste verspreiding van het virus toebedelen aan dergelijke acties en dus werd er een strafrechtelijk onderzoek gedaan naar Ischgl om te bepalen of ze strafbaar bezig waren.

Inmiddels heeft de openbare aanklager de zaak teruggetrokken. In een onderzoek dat 18 maanden heeft geduurd, hebben ze geconcludeerd dat de autoriteiten ‘geen nalatigheid heeft getoond en ‘dat ze geen logische handelingen voorhanden hadden’ om de verspreiding te voorkomen. Uiteindelijk zullen daar de meningen over verdeeld zijn, maar feit is dat de strafrechtelijke zaak dus geen vervolg zal krijgen en de autoriteiten dus ook geen andere claims kunnen krijgen.

Het lijkt er overigens meer op dat de openbare aanklager erkent dat Ischgl al verregaande gevolgen heeft ervaren door de pandemie, omdat Ischgl in de eerste maanden bekend stond als de grote superspreader van het virus en een hoop shit over zich heen kreeg. Inmiddels is het dorp een van de grootste voorlopers wat betreft maatregelen en ‘veilig vakantie vieren’ in de hoop het imago een beetje op te kunnen krikken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws