Nieuws - 11 mei 2019   11:55 Tanzania plant gondellift naar top van Kilimanjaro

Door:

Het is de hoogste berg van heel Afrika en een van de plekken waar duizenden toeristen een klim wagen. Nu hebben ze plannen voor een gondel die je direct naar de top kan brengen! 

En de reacties daarop zijn op z’n zachtst gezegd gemengd. Tanzania heeft dit idee blijkbaar al langere tijd en de reden daarvoor is niet heel vreemd. Jaarlijks komen 50.000 mensen naar het land om Kilimanjaro te beklimmen en door een dergelijke gondel verwacht het land een groei van minimaal 50% te kunnen realiseren.

Meer toeristen betekent meer werk, toch? Nou, dat ligt dus net iets anders. Tegenstanders van de plannen zeggen juist dat het de werkgelegenheid rondom Kilimanjaro in de weg kan zitten. “Één bergbeklimmer kan zo’n 15 mensen aan het werk zetten. 13 daarvan brengen spullen rond en er zit een kok en een gids bij. Al deze banen gaan last hebben van een gondel,” aldus de voorzitter van de Tanzania Porters Organization, de organisatie die zich bezig houdt met de mensen die het zware sjouw werk doen.

De route van de gondel moet nog bepaald worden en ook zal het land een onderzoek moeten doen naar de milieu impact, maar de intentie is er absoluut. De puristen zien het in ieder geval niet zitten aangezien het wel een groot stuk van de ervaring op Kilimanjaro in de weg zou zitten. Juist het feit dat Kilimanjaro, ondanks het feit dat het geen hele moeilijke klim is, nog op de old-school wijze beklommen moet worden.

Een planning voor de uitrol van deze gondel is er overigens ook nog niet, al kan dat wel snel in gang gezet gaan worden. De kosten gaan in ieder geval aardig hoog worden, maar daar kunnen ze dus wel uit komen als er een 50% stijging in het aantal toeristen gaat komen. Wordt vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws