Nieuws - 11 januari 2022   20:11 TeamNL krijgt advies om telefoons en laptops thuis te laten

Door:

Duidelijk advies voor Melissa Peperkamp en Niek van der Velden. Laat je telefoon en je laptop maar thuis! 

China en spionage, die twee horen tegenwoordig nou eenmaal bij elkaar! Het Aziatische land staat bekend vanwege het feit dat je er toch niet helemaal 100% de vrijheid hebt en een hoop applicaties en websites die je dagelijks gebruikt, kunnen niet zomaar werken daar in China. Niet alleen de apps zullen niet werken, ook kan heel je hebben en houden door de Chinese overheid gevolgd worden.

Voor heel TeamNL wordt er nu dan ook het nodige geregeld en is er een helder advies. Laat je telefoon en je laptop thuis! De kans dat de Chinese overheid namelijk alle data gaat monitoren tijdens de Olympische Spelen is heel erg groot en men gaat er ook vanuit dat er allerlei spyware ingezet gaat worden tijdens de Olympische Spelen.

Om dit te voorkomen krijgen de begeleiders van TeamNL ‘schone apparaten’ mee, wat betekent dat ze verse en niet eerder gebruikte laptops en smartphones krijgen met een duidelijke boodschap: gebruik deze ook alleen voor hetgeen wat écht nodig is. Doordat er geen historische data op zit en deze apparaten na het gebruik tijdens de Spelen ook weer snel volledig geformatteerd kunnen worden, kunnen de Chinezen hiermee geen waardevolle data stelen.

Voor journalisten en anderen die richting Peking gaan voor de Olympische Spelen geldt overigens hetzelfde advies.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws