Nieuws - 14 april 2020   15:06 Tests in Ischgl en St. Anton: ‘Nog steeds brandhaard voor infectie coronavirus’

Door:

Ook al zijn we inmiddels een maand verder, in Oostenrijk is het in sommige dorpen nog steeds niet beter geworden. Na het uitvoeren van een aantal tests is gebleken dat het coronavirus nog steeds volop rond waart in Ischgl en St. Anton! 

Ischgl en St. Anton waren de eerste dorpen in Oostenrijk die op 13 maart in quarantaine werden geplaatst, nadat bleek dat er bijzonder veel besmettingen plaats vonden in de gebieden. Het doel was in eerste instantie om dit twee weken vol te houden, maar inmiddels zit de boel al een maand op slot. En zoals het er nu naar uit ziet, kan dat nog wel even langer duren.

Testresultaten

De Oostenrijkers zijn namelijk begonnen met het uitvoeren van aardig wat tests en ondertussen zijn er in Ischgl en St. Anton bij elkaar zo’n 3.000 tests uitgevoerd. Gecombineerd hebben deze dorpen 8.100 inwoners, waardoor de dekkingsgraad van de tests een stuk hoger ligt dan de rest van Oostenrijk. En de resultaten? Niet best.

Op het moment van schrijven zijn zo’n 2.000 van de 3.000 tests beoordeeld en daaruit is gebleken dat de besmettingsgraad in Ischgl op 19% ligt en 13% in St. Anton. Oftewel: het virus is nog alles behalve klaar in de Oostenrijkse regio’s. Hierop hebben de autoriteiten besloten om de maatregelen te verlengen met nog eens twee weken.

Sölden

Sölden zit eveneens in quarantaine en het afgelopen weekend gingen er geruchten rond dat deze quarantaine wellicht opgeheven kon worden, gebaseerd op testresultaten. Inmiddels zijn er ‘voldoende’ testresultaten geverifieerd en ook voor Sölden is besloten om de quarantaine met nog eens twee weken te verlengen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws