Nieuws - 6 maart 2017   16:19 ThrustMe: Jetpacks voor skiërs gaan in de verkoop!

Door:

Dat apparaat wat Filip Flisar op z’n rug had terwijl hij door de straten van Maribor aan het jagen was? Iets vergelijkbaars is dus vanaf nu gewoon te koop. Het prijskaartje is aardig, maar dan kan je dus wel vol gas over de sneeuw heen jagen! 

Het idee van skiën is dat je snelheid terwijl je naar beneden gaat, maar vlakke stukken en bergop gaat nog niet zo vlot natuurlijk. Met een jetpack zoals Filip Flisar ‘m heeft heb je dat issue niet meer en kan je met volle snelheid de berg op jagen. Wat nou skiliften gebruiken?

De ‘jetpack’ gaat door het leven als de ThrustMe en kost €3640,-, wat natuurlijk een flinke prijs is! Maar ja, dan kan je wel geld besparen met liftpassen aangezien je makkelijk bergop kan gaan met zo’n ding op je rug. De hele unit weegt ongeveer 10 kilo en het is natuurlijk geen echte jetpack, aangezien er geen brandstof bij komt kijken. In plaats daarvan werkt het apparaat met batterijen om je naar boven te sturen.

ThrustMe

Er zitten vier motoren op de ThrustMe die een reeks fans aansturen die in totaal meer dan 30kg aan kracht kunnen produceren. Dit zou genoeg moeten zijn om een skiër 80km/h te laten gaan op een vlakke ondergrond, dus bergop gaat het een stuk langzamer. De batterijen gaan vervolgens 15 tot 30 minuten mee met ‘gemiddeld gebruik’, dus als je ‘m vol gas open gooit ben je waarschijnlijk sneller door je power heen. Opladen duurt vervolgens een uurtje of 6 en je bestuurt het apparaat met een losse controller die draadloos met de ThrustMe verbindt.

Het is nog maar de vraag of de ThrustMe nog lang legaal blijft in de bergen aangezien het natuurlijk wachten is op een zware crash. Als skigebieden al zitten te piepen over tourskiërs die naar boven lopen op de pistes dan is iemand met een jetpack natuurlijk een mega hufter! Maar hey, hoe vet is het om met een jetpack op je rug over de sneeuw heen te jagen? Wij zijn in ieder geval fan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws