Nieuws - 27 december 2018   11:15 Tiener overleeft 40 minuten onder lawine in La Plagne

Door:

Vlak voor het einde van het jaar hebben we nog even het meest bizarre nieuws van 2018 gevonden. Een tiener wist 40 minuten onder de sneeuw te liggen én dit te overleven! 

Gistermiddag kwam in het Franse La Plagne een bijzonder grote lawine los met een breedte van 500 meter en een lengte van 800 meter. Deze werd in gang gezet door een groep van zeven skiërs die daar buiten de pistes aan het skiën waren en één van de groepsleden kwam onder de sneeuwmassa terecht.

Het ging om een 12-jarige jongen die als eerste aan de afdaling begon en volledig begraven werd door de grote lawine. Geen van de groepsleden had ook maar iets aan veiligheidsmaatregelen bij zich, waardoor ze niks anders konden doen dan de reddingsdiensten inschakelen en hopen op een goede afloop.

Pas na 40 minuten wist de reddingsdienst door de inzet van een speurhond de 12-jarige jongen te vinden, die wonder boven wonder nog leefde. Bij lawines is de ervaring dat 90% van de slachtoffers na 15 minuten is overleden, dus dat deze jongen het 40 minuten uit heeft kunnen houden is echt een wonder te noemen.

De jongen had bijzonder veel geluk aangezien hij geen sneeuw in zijn mond gedrukt had gekregen en op de plek waar hij tot stilstand kwam had hij ook nog eens een luchtpocket, waardoor hij relatief normaal kon blijven ademen. Het enige wat hij heeft overgehouden aan de lawine is een gebroken been en ook dat is een gevalletje geluk, aangezien de helling vol zit met rotsen waar hij tegenaan had kunnen klappen.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis van Grenoble gebracht en maakt het verder goed. Geen van de anderen is onder de sneeuwmassa terecht gekomen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

23 juni 2019

Zondag WTF #334

Het nationale hitteplan is in gang gezet, dus dat wil zeggen dat je nog harder moet chillen. We’ve got your back!  Lees Meer…

Meer Nieuws