Nieuws - 9 september 2016   9:26 Tientallen mensen hebben nacht doorgebracht in gondel op de Mont Blanc

Door:

Lekker romantisch naar de sterren kijken terwijl je aan een gondelkabel hangt en dat de hele nacht lang! 45 mensen hebben dit de afgelopen nacht meegemaakt in Frankrijk alleen was het niet helemaal vrijwillig. De gondel stopte ermee en de reddingswerkers konden niet iedereen er op tijd uit krijgen! 

En daar zit je dan, een hele nacht te koukleumen in een gondel omdat je geen kant meer op kan. De gondel die mensen van de Aiguille du Midi naar de Helbronner brengt stopte er gisteren rond de klok van 17.30 uur ineens mee. Er zaten op dat moment nog 110 mensen in de lift en reddingswerkers gingen zo snel mogelijk aan de slag in de hoop iedereen uit de lift te kunnen halen! Helaas bleek dat een onmogelijke opgave waardoor 45 mensen vast bleven zitten.

De andere 65 inzittenden konden met helikopters uit de gondel geplukt worden, maar omdat het serieus donker begon te worden op de Mont Blanc moest de reddingsoperatie gestaakt worden. Wel hebben ze ervoor gezorgd dat alle inzittenden dekens, eten en drinken hadden om de nacht in de gondel zo comfortabel mogelijk te maken.

Het ging om de Skyway Montebianco, die vooral bekend is omdat de gondel tijdens de rit rond kan draaien zodat je het hele Mont Blanc Massief te zien krijgt tijdens je rit. Wat precies de reden is voor het vastlopen van deze lift is nog niet bekend officieel bekend gemaakt en tot nu toe hebben ze het alleen over ‘een technisch mankement’. De Franse nieuwszender France 3 meldt echter dat de kabels van de lift verstrikt raakten door de hoge windsnelheden, waardoor de lift automatisch stil viel.

Uiteindelijk hebben de inzittenden ongeveer 10 uur vast gezeten in de lift voordat ze de lift uiteindelijk weer draaiend hebben gekregen. Iedereen kon veilig uitstappen en er zijn geen gewonden gemeld, dus alles is met een sisser afgelopen. Hoe dan ook, de inzittenden hebben weer een mooi verhaal erbij!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws