Nieuws - 27 februari 2020   15:52 Tientallen wintersporters gewond door abrupt stoppen van gondellift

Door:

Dus, je zit lekker in een gondel en klaar om naar boven te gaan, klapt dat ding ineens vol in z’n rem. Tientallen wintersporters raakte erdoor gewond in Canada! 

Een paar dagen geleden kwam een gondel in het Canadese Mont-Sainte-Anne ineens tot stilstand en dat brengt natuurlijk wel een beetje chaos met zich mee! Stilstaande gondels zijn niet heel vreemd en het komt nog wel eens voor dat er eentje stil moet komen te staan omdat er weer iemand loopt te prutsen, maar zo’n stopactie als deze? Die komt niet vaak voor.

Wat er precies gebeurde is nog niet helemaal duidelijk, maar wel is bekend dat de gondel zó hard stopte dat ski’s en snowboards uit de rekken zijn geklapt en dat er zelfs een gondel vast kwam te zitten in het liftstation en de ramen ervan kapot gingen.

Schommelactie

Door het abrupte stoppen zijn in totaal 21 mensen gewond geraakt met verschillende verwondingen, maar dat was nog niet eens het meest hachelijke aan deze liftrit. Na het abrupt stoppen begon de lift namelijk last te krijgen van de daaruit voortkomende trillingen, wat betekent dat de lift steeds harder op en neer begon te schommelen. Een passagier vertelde het volgende aan de Canadese CBC Radio: “De schokgolf ging over hele de kabel. De kabel ging steeds verder op en neer, het ging steeds harder. Mijn vriendin die tegenover me zat, kwam zelfs los van de bank. We waren bang dat we van de kabel zouden vallen.”

Dat laatste is niet gebeurd. Van de 21 gewonden moesten er 12 naar het ziekenhuis gebracht worden. Ondertussen is er een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het abrupte stoppen en zal er nog verder gekeken moeten worden of er schade aan de kabel is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws