Nieuws - 27 september 2018   19:43 Tignes gedwongen om geplande opening uit te stellen

Door:

Eigenlijk zou Tignes aankomend weekend zijn deuren weer openen voor het aanstaande wintersportseizoen, maar daar is weinig meer van over. Tignes kan niets anders dan de opening uitstellen! 

De warme zomer laat z’n issues achter! Het Franse dorp was van plan om aankomend weekend zijn eerste gedeelte van de gletsjer weer te openen, maar dat hele feest gaat dus niet door. De Grand Motte gletsjer is te ver door gesmolten waardoor er te weinig sneeuw ligt om nu open te kunnen gaan.

Een nieuwe datum voor de winteropening heeft Tignes ook nog niet bekend gemaakt, omdat dit niet een probleem is dat ze binnen een paar weken makkelijk kunnen fixen. Er is maar één ding dat nu kan helpen en dat is serieuze sneeuwval. Oftewel, zolang het niet sneeuwt in Tignes in grote hoeveelheden, kan de gletsjer niet open.

Omdat de gletsjer dus verder gesmolten is, ligt het gedeelte tussen de onderkant van de gletsjer en de toegang tot de skilift volledig open, waardoor je er alleen maar rotsen tegen komt. Niet best voor je gear! Zolang daar geen significante sneeuwhoeveelheid ligt en het gletsjerijs verder bedekt is, kan er dus niets van start gaan in het Franse dorp.

Andere gletsjers

Niet alleen in Tignes hebben ze er last van, ook de Oostenrijkse Molltaler gletsjer is momenteel gesloten en wacht op een goeie hoeveelheid sneeuw. Ook deze gletsjer zou eigenlijk allang geopend zijn, maar daar heeft het weer dus een stokje voor gestoken.

De Kaunertaler gletsjer daarentegen ligt er op dit moment wél prima bij en zij starten de liften dit weekend dan ook alweer op. Uiteraard wel met een slag om de arm, want als er warm weer blijft komen dan kan ook deze gletsjer nooit lang open blijven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws