Nieuws - 3 december 2015   17:34 Tijn Vuijk on Tour #1: Cervinia

Door:

Waarschijnlijk heb je al een keer iets gehoord over Tijn Vuijk, de Nederlandse freeride skister die in een korte tijd heel wat heeft weten te presteren binnen de freeride wereld. Ook voor haar is de winter inmiddels gearriveerd en dat betekent dat er hard getraind moet worden. Het aankomende seizoen staat namelijk voor de deur en om de volgende stap te maken heeft Tijn de afgelopen weken doorgebracht in het Italiaanse Cervinia. Hier heeft ze over geblogd en dit avontuur kan je na de klik aanschouwen!

De hele zomer heb ik al gedroomd over skiën en eindelijk is het nu zo ver. Op uitnodiging van Angelica Sykes, een snowboard meisje uit Engeland die ik ken via de freeride world kwalificatie wedstrijden, kwam ik naar Cervinia om de eerste sneeuw te rijden. We hadden bedacht om samen in november en begin december te trainen voor de wedstrijden en om een promotie filmpje voor Cervinia te maken.

Tijn Vuijk

Cervinia ligt aan de andere kant van Zermatt in Italië. Een leuk en actief dorpje die de Zwitsers de ‘spaghetti side’ noemen. Één van mijn favoriete freeride gebieden. Je kan hier echt enorm lekker eten en heerlijke wijnen drinken (voor niet veel geld), ook een leuke bijkomstigheid. Helaas ligt er tot nu toe weinig sneeuw, maar dat biedt ook weer andere mogelijkheden. Zo heb ik tijd om aan mijn techniek te werken, om park te rijden en om te skimountaineeren.

Samenwerking met skigebied

Angelica heeft hier al meerdere seizoenen gedaan en wist daarom bij wie we moesten zijn om een samenwerking aan te gaan met het skigebied. In ruil voor een seizoenspas gaan we een promotie filmpje maken voor Valle d’Aosta. Daarnaast schrijven we blogs en posten we op onze social media.

Tijn Vuijk

De tijd die ik mede heb geïnvesteerd in volgers op Instagram heeft zich gelukkig uitbetaald in een liftpas. Na mijn eerste post op Facebook met het bericht dat ik in Cervinia zat schreef fotograaf en journalist Menno Boermans mij om een artikel te schrijven op de site van National Geographic traveler. Ook een goede reden voor de bergbanen van Cervinia om mij een liftpas te geven.

Techniek training

Aangezien ik nu niet super hard achter gasten aan kan rijden in verband met de sneeuwcondities heb ik alle tijd om op mijn gemak aan mijn techniek te werken op de piste. Er zijn ongeveer 15 liften open. Deze zomer heb ik meerdere lessen gehad bij de Ski-Inn op de magic carpet, hoog tijd om dit gevoel toe te passen in de sneeuw. Af en toe stuur ik filmpjes naar mijn trainers op om feedback te krijgen. Ik voel me echt een stuk stabieler! Over deze progressie heb ik een korte vlog gemaakt, coming soon.

Freestyle

Ik zou graag tricks willen toevoegen aan mijn runs in de freeride qualifiers. Doordat er weinig sneeuw is heb ik alle tijd om rustig te oefenen in het park. De kickers zijn niet heel groot, dus ik hoef me dan niet te pushen om over die reuze dingen te vliegen.

Tijn Vuijk

De kleine kickers zijn goed genoeg om een 360 over te oefenen. Na de backflip deze zomer is dit deze maand mijn doel. Tot nu toe heb ik er eentje geland! Helaas is de pijn in mijn scheenbenen door de landingen te erg geworden waardoor dit project even op hold staat, maar wordt zeker vervolgd.

Mountaineeren

De pistes begonnen me een beetje te vervelen en freeriden is helaas nog niet mogelijk, daarom zijn we de Breihorn opgelopen. Een toegankelijke 4000 meter piek, wel met wat glacierspleten hier en daar.

Tijn Vuijk

Na ongeveer 2 uur lopen en twintig meter voor de top moesten we stoppen aangezien de wind ons omver blies. Het skiën daar naar beneden was niet echt de moeite waard in verband met de sneeuwcondities, maar de tocht en het uitzicht waren echt prachtig!

Tijn Vuijk

Vooruitzicht

Momenteel wordt het hier langzaam wit. Dit weekend zal het blijven sneeuwen. Daarna moet het zich settelen en zullen alleen de rotsen bedekt zijn (sharks). Deze week is er weer sneeuw voorspeld, dus het eerste freeriden gaat denk ik echt binnenkort gebeuren. Ondertussen blogs schrijven en lifestyle foto’s en video’s maken dus stay tuned!

Bron:

Fotocredits: Jesper Börnesjö

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws