Freeride. Nieuws - 26 november 2019   19:09 Tim Durtschi ontvangt wildcard voor Freeride World Tour 2020

Door:

We kennen ‘m al even als een van de filmhelden van Teton Gravity Research, maar dit seizoen mogen we nog veel meer van zijn kunsten gaan genieten. Tim Durtschi heeft een wildcard gekregen voor het 2020 seizoen van de Freeride World Tour! 

Voor de eerste keer in zijn carrière gaat hij meedoen met de Freeride World Tour, nadat hij in z’n loopbaan al wel de nodige wedstrijden af heeft weten te leggen. Wat te denken van de X Games of Red Bull Linecatcher? De laatste jaren was hij vooral op pad met TGR voor het shooten van heel veel dikke filmsegmenten en zeker het afgelopen jaar waren ze daar toch wel heel erg druk mee, maar daar komt dit seizoen dus verandering in.

Tim mag dankzij zijn wildcard het volledige Freeride World Tour seizoen mee gaan doen, mits hij genoeg punten bij elkaar weet te harken voor de finale tijdens XTreme Verbier! De FWT zelf heeft in ieder geval een interview afgenomen met Tim over zijn motivatie en verwachtingen voor komend seizoen.

“Ik heb in veel verschillende disciplines wedstrijden gedaan, zoals skiraden en slopestyle, maar ik had er nooit echt een passie voor”, aldus Durtschi. “Ik had altijd al een grote voorkeur voor freeride competities en ik kijk er heel erg naar uit om mijn seizoen toe te wijden aan de tour. De timing voelt goed en ik kan niet wachten!”

Tim Durtschi

“Ik kijk er het meeste naar uit om de afdaling te bekijken en de perfecte lijn uit te stippelen. Wanneer m’n hoofd vol stroomt met ideeën die je allemaal aan elkaar moet knopen, dat vind ik echt geweldig. Alle locaties heb ik al wel eens gezien op foto’s en video’s, maar wanneer je er daadwerkelijk staat is het toch altijd anders. Het aanpassen aan de situatie op de wedstrijddag, daar kijk ik heel erg naar uit. Daarnaast verwacht ik dat alles wat ik gedaan heb in mijn ski carrière een helpende factor gaat zijn tijdens deze wedstrijden.”

Op de vraag naar welke wedstrijd hij het meeste uitkijkt is Durtschi vrij kort: “Verbier! Het is de finale, het is stijl en heftig. Maar ik moet het wel echt wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken. Japan gaat ook heel gaaf worden aangezien het de eerste stop is en het een van mijn favoriete plekken is om poeder te skiën en te filmen. See ya in Japan!”

 

Foto: Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride