Nieuws - 14 januari 2020   17:11 Tirol: ‘Keihard optreden tegen hufterige tourskiërs’

Door:

In het Oostenrijkse Tirol zijn ze er een beetje klaar mee. Tourskiërs gedragen zich niet altijd even goed en een recent incident heeft de emmer over laten lopen! 

Tourskiërs die zonder te betalen wel gebruik maken van de pistes zijn al jaren een doorn in het oog van velen. Ze zitten skiërs in de weg en helaas zijn er ook tourfanaten die hufterig gedrag vertonen. Dat is al een reden voor regelgeving, maar in Tirol willen ze verder gaan. Door een recent incident willen ze boetes uit gaan delen aan tourskiërs die zich hufterig gedragen.

Een van de grootste problemen zijn namelijk de skiërs die na sluitingstijd van de pistes toch nog bezig zijn, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De Bully’s zijn dan al aan het rijden en dat kan nog wel eens gevaarlijke situaties opleveren, maar soms zijn er tourskiërs die daar alles behalve respectvol mee om gaan. De chauffeurs kunnen de tourskiërs vaak niet goed zien, maar daar had een tourskiër geen boodschap aan.

Op de Rangger Köpfl was namelijk een tourskiër na sluitingstijd aan het touren toen hij gespot werd door een chauffeur van een Pistenbully. Deze zette z’n Bully stil en wilde de skiër waarschuwen voor de staalkabels die gebruikt worden om de Bully omhoog te trekken. Veel kans om te waarschuwen kreeg hij echter niet, de chauffeur werd vrijwel direct neergeslagen door de skiër.

Maatregelen

Zo’n belachelijk incident gaat natuurlijk niet zo maar voorbij en dus willen ze er in Tirol iets aan gaan doen. De deelstaatminister van sport, Josef Geisler, heeft aangegeven na te denken over een verplichting om te betalen voor het recht om te gaan tourskiën in een gebied en ze willen zwaardere sancties opleggen bij de skiërs die zich hufterig gedragen of niet aan de pisteregels houden. Een gesloten piste is immers een no-go gebied, ook voor de tourskiërs!

Welke sancties daar voor gaan komen is nog maar de vraag, maar dat er iets moet gebeuren is inmiddels wel duidelijk. In Tirol laten ze het er in ieder geval niet bij zitten. Hoge boetes zijn de eerste logische stap, maar wellicht dat ze nog een stapje verder willen gaan wanneer de veiligheid in het geding komt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws