Nieuws - 3 januari 2022   19:04 Tirol: Snelle booster en meer testen voor skileraren tegen besmetting clusters

Door:

Het coronacluster in Kirchberg blijkt niet de enige te zijn, de groepjes skileraren zijn her en der toch een beetje een brandhaard voor het coronavirus. Tirol heeft een plan! 

Het is niet heel vreemd dat onder de skileraren Corona uitbraken plaats vinden. Ze wonen immers vaak in hetzelfde gebouw en redelijk dicht op elkaar, ze zien veel verschillende groepen en hebben onderling best veel contact. Reden genoeg voor Tirol om een plan op te zetten en hopelijk de besmettingen te verminderen.

Om te voorkomen dat de problemen groeien en om de wereld te laten zien dat Oostenrijk niet voor een tweede keer de zondebok hoeft te zijn komen ze met het plan om skileraren zo snel mogelijk te voorzien van een boosterprik wanneer ze die nog niet hebben gehad en daarnaast nog veel meer te gaan testen. Het advies van de overheid van de deelstaat luidt dat de skischoen voor het personeel naar het 2G+ systeem moeten gaan, wat betekent dat men meerdere keren per week een test af zal moeten leggen.

Tot dusver is het aan de skischolen zelf om hier ook daadwerkelijk in mee te gaan, maar het kan wel degelijk een oplossing zijn om dergelijke clusters te voorkomen. Of de skileraren zelf voor verspreiding zorgen is niet veel te zeggen, duidelijk is wel dat wanneer er iets vastgesteld is grote groepen mensen in quarantaine moeten en zo’n skischool dus praktisch plat ligt vanwege het ontbreken van leraren.

De booster kan in ieder geval wel gehaald worden, ook wanneer je geen Oostenrijker bent. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met het skischolen verbond in Tirol.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws