Nieuws - 27 januari 2017   8:37 Toch betalen: De Duitse tolwet is goedgekeurd!

Door:

SHIIIT! Vanaf 2019 gaat je wintersportreisje naar de Alpen weer een tikje duurder worden. De Deutsche plannen om iedereen die de Autobahn komt vervuilen met zijn auto te laten betalen zijn namelijk goed gekeurd door de Duitse regering. Oftewel, gewoon betalen! 

Er was nog een klein sprankje hoop dat deze wet de prullenbak in ging, maar die is nu toch wel gevlogen. Vanaf 2019 moeten wij met z’n allen gaan betalen als we de Duitse snelweg betreden en daar worden wij natuurlijk niet echt heel erg blij van. De wet moet nog wel even langs het Duitse parlement, maar dat zal slechts een formaliteit zijn.

Binnen Europa zit niemand te springen om deze wet en door veel landen wordt deze wet zelfs als discriminerend gezien. De Duitse bevolking moet namelijk ook tol betalen, maar die krijgen zo’n beetje alle tol terug in de vorm van belastingcompensatie. Oftewel, de Duitsers rijden (bijna) gratis op hun eigen wegen terwijl iedere niet-Duitser wél moet betalen. Dat zit niet echt lekker binnen de EU! Wanneer je als Europa over wilt komen als één grote unie dan kan je natuurlijk niet zomaar zeggen dat buitenlanders wel moeten betalen en je eigen bevolking niet.

De redenatie van Duitsland is dat de Duitsers zelf al meebetalen aan het wegennet door alle belastingen en dat weggebruikers uit andere landen dan weer niet meebetalen. Maar ja, dat is in Nederland of andere landen niet anders. Nederland en Oostenrijk gaven eerder aan dat ze de wet aan willen vechten als ‘ie er ook echt komt, al is het maar de vraag of er ook echt iets gaat gebeuren. Tol op provinciale wegen is in ieder geval wel geschrapt, het gaat alleen om de snelwegen.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws