Nieuws - 27 december 2020   20:32 Toegang tot Oostenrijkse skigebieden afgesloten wegens grote drukte

Door:

Waar het eerst nog rustig was en er geen chaos verwacht werd, inmiddels is de situatie anders. De Oostenrijkers zijn massaal de skigebieden in getrokken, waardoor de boel afgesloten moest worden! 

Sinds 24 december is skiën weer toegestaan in Oostenrijk, al is het wel met zeer strenge maatregelen die van kracht zijn. Dit heeft met name de locals niet weerhouden om richting de bergen te trekken, met als gevolg dat het té druk werd in de berggebieden. De politie moest ingrijpen en heeft in meerdere skigebieden de toegangswegen dicht gegooid om toestroom te voorkomen.

Bodental (Karinthië) en Semmering (Niederösterreich) kon geen afstand gehouden worden en dus moesten de autoriteiten hier ingrijpen. In Damuls, gelegen in het Vorarlberg, was het zaterdag al te druk en moest er dus wat gedaan worden.

In meerdere skigebieden in Oberösterreich werd halverwege de toegangswegen al aangegeven dat men om moest draaien omdat er teveel mensen in het gebied waren en daarmee de maatregelen niet meer nageleefd zouden kunnen worden.

Hoewel Oostenrijk dus direct ingegrepen heeft, willen ze benadrukken dat dit geen gevolgen heeft voor de kans op internationale besmettingen. Er zijn geen tot bijna geen buitenlandse toeristen in Oostenrijk vanwege de quarantaine maatregelen, waardoor de beweging beperkt zou blijven tot de Oostenrijkers zelf. Toch bekijken ze dit behoorlijk angstig en wordt het als een voorbode gezien wanneer ze gaan versoepelen. Volgens de huidige planning zou Oostenrijk weer gaan versoepelen vanaf 18 januari.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws