Nieuws - 14 maart 2020   10:33 Toeristensector Tirol verwacht verlies van 800 miljoen door coronavirus

Door:

De strenge maatregelen in het Oostenrijkse Tirol zijn nog maar net aangekondigd, maar de impact is nu al duidelijk. Tirol verwacht een verlies van zo’n 800 miljoen in de toeristensector! 

Met hotels die moeten sluiten, skiliften die niet kunnen draaien en horeca die halve bak draait kan het ook niet anders dan dat deze klap gevoeld gaat worden. In Tirol verwacht men dat nu zo’n 13.000 banen vroegtijdig op de tocht staan, nu het winterseizoen al volledig plat is komen te liggen.

Tirol is nu bezig aan een economisch plan om deze klap op te vangen, al is er nog erg veel onduidelijk. Gouverneur Günther Platter verwacht dat er 150 tot 200 miljoen euro per week aan verliezen doorheen zullen gaan en dat de problemen zich nog wel aardig op gaan stapelen.

Andere sectoren

Het enige ‘voordeel’ voor Tirol is dat er in de winterperiode veel gewerkt wordt met tijdelijke contracten, waardoor de problemen op de arbeidsmarkt als gevolg van het beperkte toerisme na een aantal weken af zullen vlakken. In andere sectoren zal de klap vele malen groter zijn.

“We hebben een vangnet nodig”, aldus Platter. Hij stelt dat veel bedrijven het moeilijk krijgen en omzet mis zullen lopen, maar de werknemers nog wel nodig zullen hebben wanneer de coronadreiging afneemt en de economie weer aantrekt. Mensen ontslaan is dus geen optie.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws