Nieuws - 7 juli 2018   16:24 ‘Top vrouwelijke alpineskiërs verdienen meer dan mannen’

Door:

Emancipatie! Het seizoen zit erop en dus zijn de cijfers bekend. En uit die cijfers blijkt dat de vrouwelijke alpineskiërs door het seizoen heen toch echt meer verdienen dan de mannelijke tegenhangers! 

De FIS heeft onlangs een lijst naar buiten gebracht met hoeveel de atleten hebben verdiend aan de wedstrijden en daar is dus duidelijk op te zien dat de vrouwelijke skiërs meer verdienen dan mannen. Althans, degene die aan de top staan! De individuele inkomens van bijvoorbeeld sponsoren zijn daar niet in meegenomen, maar het mag duidelijk zijn dat de vrouwen het heel erg goed doen.

De absolute topverdiener onder de alpineskiërs is voor het tweede jaar op rij niet de Oostenrijkse Marcel Hirscher, maar juist de Amerikaanse Mikaela Shiffrin! “Ik denk dat het feit dat ik het meeste prijzengeld heb gewonnen dit seizoen aantoont dat, ondanks het feit dat er nog steeds een aardige strijd over gelijkheid, er zeker progressie is”, aldus Shiffrin.

Shiffrin heeft in één seizoen CHF 702.775,- (€ 607.004,-) binnen weten te harken, waarmee ze dus net iets meer dan Hirscher heeft gewonnen die op CHF 669.681 (€578.444,-) uit kwam.

Niet alleen de absolute topper is een vrouw, wanneer er naar de rest van de ranking gekeken wordt dan verdienen vrijwel alle vrouwen uit de top 18 meer dan de mannen uit diezelfde top 18, die op dezelfde rang staan. Vorig jaar was dit nog de top 13 vrouwen, wat aantoont dat de dames dus alleen maar meer zijn gaan verdienen.

Hoeveel de atleten uiteindelijk precies verdienen met alle sponsoren en reclame deals die ze verder maken is niet bekend, daar hoeven de atleten tegenover de FIS niets te verantwoorden. Het kan dus goed zijn dat daar nog een aardig verschil in zit, maar het prijzengeld lijkt dus verdeeld te worden met een plus voor de dames ten opzichte van de heren.

De FIS is in ieder geval blij met deze uitkomst, al geven ze wel aan dat ze blijven kijken naar de status van gelijkheid tussen mannen en vrouwen en dat ze ook in gaan grijpen als het verschil teveel naar de kant van de vrouwen begint te leunen. Gelijkheid gaat beide kanten op en dit is iets wat de FIS hoog in het vaandel heeft. Bovendien is de federatie nu bezig met het uitvoeren van een onderzoek naar gelijkheid in alle 130 nationale skibonden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws