Nieuws - 2 november 2019   15:39 Tourskiën in Amerikaans skigebied gaat geld kosten

Door:

Je hebt geen skilift nodig, aangezien je met je stijgvellen naar boven sjouwt, dus waarom zou je een skipas kopen? Het is een doorn in het oog van een hoop skigebieden en Arapahoe Basin is de eerste die daarom nu z’n beleid aan past. Ook als tourskiër moet je gaan betalen! 

Vanaf dit seizoen moet iedereen die in-bounds naar boven gaat met een set tourski’s of een splitboard ook gewoon betalen voor een skipas en die beslissing komt zeker niet zo maar uit de lucht vallen. Het toenemend aantal tourskiërs is al jaren een doorn in het oog en vaak maken ze behalve de skiliften gebruik van alle faciliteiten in het skigebied, waardoor Arapahoe Basin dus ook al langere tijd aan het kijken is naar een oplossing.

Kosten

Het prijskaartje om te mogen touren binnen de lijnen van het skigebied is $30,- per seizoen, wat een hele schappelijke prijs is. Arapahoe Basin geeft overigens al een paar jaar gratis passen uit voor tourskiërs die men verplicht mee moest nemen, maar daar gaat nu dus verandering in komen. Ook voor de tourpassen moet betaald worden.

“Wee hebben tot dusver ongeveer 10.000 gratis passen uitgeschreven. Dat hadden we niet verwacht”, aldus de COO, Alan Henceroth. “Dit jaar zijn er echter grote veranderingen. Iedereen dient een nieuwe Uphill Access pas aan te vragen en deze kosten $30,- per seizoen. Gebruikers moeten de meegeleverde reflectieve armband dragen waar deze pas in zit.”

Reacties

Hoewel er wat tegenslag verwacht werd, valt dit tot dusver juist heel erg mee. Op internet zijn de reacties vooral positief en de meesten begrijpen heel goed dat er betaald moet worden wanneer je binnen de lijnen van het gebied komt.

“Geprepareerd en lawinevrij. $30 voor een seizoen is een schijntje”, aldus een van de reacties op het Facebook bericht. “Een goed idee. Parkeren, faciliteiten, pistedienst, lawinedienst, het is niet meer dan logisch dat tourskiërs ook hun steentje bij moeten dragen”, zegt een andere reactie.

De maatregel gaat per direct in en de verwachting is dat over enkele weken de eerste tourskiërs weer in het gebied komen, als de eerste serieuze sneeuwval naar beneden komt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws