Nieuws - 16 december 2015   11:13 Tourskiën in Flachau? Niet meer op de piste!

Door:

Tourskiërs zijn in het Oostenrijkse Flachau per direct niet meer welkom op de piste! Het skigebied is het getour helemaal zat en heeft het daarom direct verboden. Doe je het toch dan krijg je een flinke boete! 

Het Oostenrijkse nieuwsstation ORF meldt dat er in Flachau simpelweg teveel tourskiërs actief zijn om het nog op een veilige manier toe te staan en dus is het bij deze verboden. Alleen al afgelopen weekend waren er meer dan 1000 tourskiërs actief in het gebied en de pistes kunnen deze massale hoeveelheid mensen niet meer aan!

In principe zijn er al regels van kracht in zo’n beetje elk skigebied als het op touren aankomt. Je blijft aan de rand van de piste tenzij het niet anders kan om de skiërs die een afdaling maken niet te hinderen. Toch zijn er heel wat mensen die doodleuk gaan zigzaggen alsof ze in de backcountry staan, waardoor crashes onvermijdelijk zijn. Als er dan ook nog eens een grote hoeveelheid mensen aan het klimmen is, moet je als skiër heel wat obstakels zien te ontwijken.

“Klanten hebben aangegeven dat ze liever niet meer komen skiën in Flachau wanneer er zoveel tegenliggers op de berg te vinden zijn,” aldus een woordvoerder van het liftbedrijf in Flachau. Om de veiligheid van normale skiërs te waarborgen moeten tourskiërs nu hun route uitstippelen buiten de pistes, anders hebben ze kans op een flinke bekeuring.

Er is overigens heel wat onduidelijkheid over deze boetes. Wie gaat ze uitdelen? Hoe worden deze regels gehandhaafd? Daar heeft het liftbedrijf zelf ook geen antwoord op dus kan goed zijn dat deze regel alleen gemaakt is om tourskiërs af te schrikken. Veel mensen hebben overigens totaal geen sympathie met deze regels, zelfs veel normale skiërs zijn er op tegen. “Als iemand naar boven wil klimmen op ski’s, waarom moet dat verboden worden? Hiken mag wel, waarom dan de tourskiërs eruit pikken?” Aldus een lokale skiër.

Volgens de liftmaatschappij zijn er genoeg bospaden te vinden voor de tourskiërs en is er dus helemaal geen probleem, maar dit verhaal gaat ongetwijfeld een staartje krijgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws