Nieuws - 10 december 2020   12:02 Tourskiër overleden door lawine in Zwitserse Crans-Montana

Door:

Na de gigadump, waar Zwitserland ook het nodige van mee heeft kunnen pakken, is de eerste lawinedode gemeld. Een tourskiër werd begraven door de sneeuwmassa.

Een 73-jarige man was eergisteren aan het touren in Crans-Montana en dan specifiek in het Plaine-Morte gebied. Na een flink aantal meters op de pistes besloot de man de pistes te verlaten richting de Col des Outannes, via de Kandahar afdaling die op dat moment afgesloten was.

Zijn familie vernam geen reactie meer van de man en daarop is voor de zekerheid de reddingsdienst ingeschakeld, omdat zijn familieleden er geen goed gevoel bij hadden. Door gebruik te maken van driehoeksmeting kon de reddingsdienst de laatst bekende locatie van de man met een redelijke zekerheid vinden en daar kwamen ze dan ook vrij snel aan.

Eenmaal aangekomen zagen ze direct de sporen van een flinke lawine, waardoor de zoektocht naar de man snel in gang werd gezet. Er werd geen signaal gevonden van een lawinepieper, maar nadat onder andere een lawinehond werd ingezet kon het lichaam van de man toch worden gevonden onder 1,5 meter sneeuw. Het is onbekend hoe lang hij precies onder de sneeuw heeft gelegen, maar pogingen om de man te reanimeren haalden niets meer uit. De reddingsdienst heeft aangegeven dat de man is aangetroffen zonder enig lawinemateriaal en dat hij dus ook geen lawinepieper droeg ten tijde van het ongeval. Verder was hij alleen op weg.

Lawinegevaar

Ook in Zwitserland is er veel sneeuw naar beneden gekomen en op dit moment is het lawinecijfer 3 op de schaal van 5 actief in grote delen van het land. In andere delen van de Alpen, waaronder een klein deel van Trentino, Zuid-Tirol en Osttirol, is lawine cijfer 4 nog van kracht, al is dat vooral op de hoger gelegen delen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws