Nieuws - 25 april 2019   11:39 Tourskiër overleeft val van 30 meter in Oostenrijk

Door:

April is dé tourmaand, toch? Alleen is het soms wat tricky met de sneeuwcondities. Daar een Hongaar ook achter gekomen toen hij een flink end naar beneden viel! 

Op maandag ging het mis, toen een Hongaar aan het Touren was in de bergen bij Rauris. Hij was samen met een vriend onderweg en weken iets af van de vooraf voorgestelde route, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. Ze kwamen bij een diepe geul terecht en daar ging het dus verkeerd.

De Hongaar kwam op het steile stuk van de geul terecht en gleed daardoor eerst 20 meter met z’n ski’s naar beneden, om vervolgens nog eens 30 meter naar beneden te kletteren.

Een paar locals zagen het gebeuren vanuit een nabij gelegen berghut en daarop hebben ze vervolgens de bergredding ingeschakeld. Die waren snel ter plekke, maar wonder boven wonder mankeer de Hongaar helemaal niks. Normaal gesproken kunnen dergelijke vallen namelijk heel erg fout aflopen, maar door de zachte sneeuw liep het deze keer wél goed af.

De man is desondanks met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht voor een korte check om zeker te zijn dat er ook echt niets mis is en dat het niet alleen de adrenaline is waardoor het prima leek te gaan. Ook daar hebben ze niets kunnen vinden en de man mocht dan ook weer snel naar huis.

De bergredding heeft overigens wel aangegeven om absoluut niet af te wijken van de bekende routes, ondanks het feit dat er nu door de bizarre sneeuwval vorige winter veel nieuwe routes beschikbaar zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws