Nieuws - 12 december 2019   16:59 Tourskiër zwaargewond na klap tegen lierkabel van Pistenbully

Door:

Een Pistenbully geeft niet mee als je er tegenaan klapt, maar de stalen kabel voor de lier ook niet. Een Italiaanse tourskiër heeft dat pijnlijk ondervonden! 

Gisteravond laat ging een 44-jarige tourskiër naar beneden in het Oostenrijkse skigebied Nassfeld, maar uiteraard was het gebied op dat moment al volledig gesloten. Zoals iedere avond gaan na sluitingstijd de Pistenbully’s aan de slag om de boel weer glad te trekken voor de volgende dag en Nassfeld is daar geen uitzondering op.

Terwijl de Pistenbully’s bezig waren heeft de tourskiër tijdens zijn afdaling de waarschuwingen of genegeerd, of simpelweg niet gezien. Een van de Pistenbully’s was vast gezet met zijn lier waardoor er een lange zwaren staalkabel over de piste gespannen was. En ja, die werkt natuurlijk niet mee als je in het donker aan komt zetten!

Crash

Het gevolg was dan ook een harde crash en in het donker is de skiër door de lucht geslingerd nadat hij tegen deze kabel aan kwam. Door de crash is hij zwaar gewond geraakt en de hulpdiensten hebben ‘m van de pistes af geplukt en naar het ziekenhuis gebracht. Z’n exacte verwondingen zijn niet bekend gemaakt, maar wel is verteld dat hij zwaar gewond is geraakt.

De pistedienst heeft zelf aangegeven dat de man toch echt degene is die zelf deze fout heeft veroorzaakt. Er stonden immers borden op de pistes dat ze afgesloten waren en er waren lichtsignalen op de Pistenbully’s aanwezig. Hoe de man er nu bij ligt is helaas niet bekend gemaakt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws