Nieuws - 4 december 2017   13:35 Tourskiërs gaan nu voor de skigebieden die nog gesloten zijn

Door:

Nog geen liften die geopend zijn? Boeien! Gewoon de stijgvellen erbij pakken en lekker zelf naar boven sjouwen. Het valt dit seizoen flink op, de parkeerplaatsen van gesloten skigebieden staan toch helemaal vol met auto’s! 

De massive hoeveelheid verse sneeuw die al naar beneden is gekomen in de Alpen zorgt ervoor dat de tourskiërs weer helemaal los kunnen gaan, de jacht naar ongerepte poedervelden is weer helemaal geopend! Maar goed, het is nog steeds begin december en dus staan veel skigebieden nog steeds in de standby modus. Pas over een week of 2 gaat het overal echt van start, waardoor je nu dus nog lang niet overal terecht kan.

Bring in the tourski’s! Voor de fanatieke tourskiër is dit een perfecte situatie aangezien die nog gesloten skigebieden voor prachtige condities zorgen, zonder dat ze ook maar iemand in de weg hoeven te zitten. De pistes zijn nog niet in gebruik en dus is er ook geen risico dat skiërs de klimmende tourskiërs omver knallen.

Zoals altijd is lang niet iedereen happy met het feit dat de tourskiërs nu al naar boven aan het klimmen zijn en de eerste afdalingen pakken. In sommige gebieden zijn ze nu namelijk druk bezig met de voorbereidingen, zoals het plaatsen van netten, pistepaaltjes en de preparatie met de Pistenbully. Als er dan een paar tourskiërs in het gebied komen zonder dat de chauffeurs van de Bully’s dit verwachten, dan kan het weer tot hele gevaarlijke situaties lijden!

In het Oostenrijkse Postalm zijn ze in ieder geval erg happy met de tourskiërs. “Het is alleen maar logisch dat ze nu al komen met dit weer. Het zou triest zijn wanneer er geen tourskiërs meer zouden komen in dit gebied, we hopen op een geweldige winter”, aldus een woordvoerder van Postalm.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws