Nieuws - 13 januari 2017   15:08 Travis Rice doet mee aan eerste Aziatische Freeride World Qualifier

Door:

Eeh, wat? Je leest het goed, filmheld Travis Rice laat de camera’s (even) thuis en is aangekomen in Japan. Hier doet hij mee aan de eerste Freeride World Qualifier in Azië! 

In al die jaren dat de Freeride World Qualifiers gehouden worden is er nog nooit een Aziatische stop geweest en dat terwijl Japan officieel het land is met de meeste sneeuw. Dit jaar is daar verandering in gekomen en zijn er direct twee wedstrijden gepland! Het eerste event, een 2-sterren wedstrijd in Hakuba, is de afgelopen dagen verreden onder dikke sneeuwval en nu staat het main-event op de planning.

Dit main-event is een vier-sterren FWQ en daarmee meteen het hoogste level voor Freeride wedstrijden, op de FWT zelf na dan. Om deze wedstrijd zo interessant mogelijk te maken hebben ze meerdere internationale atleten naar Japan gehaald zodat het startveld van hoog niveau is en de locals konden met het twee-sterren event een ticket winnen voor deze grote wedstrijd.

Één van die internationale atleten is dus Travis Rice, die we normaal gesproken eigenlijk nooit wedstrijden zien doen! De afgelopen jaren is hij constant druk geweest met het filmen van The Art of Flight en natuurlijk The Fourth Phase, maar zo te merken heeft hij nu wat vrije tijd en kan hij dus direct meedoen aan een FWQ wedstrijd in de hoogste categorie.

Travis RiceFoto: Freeride World Qualifier

Voor de deelnemers zal het in ieder geval een stukje prestige worden, want hoe vaak krijg je de kans om Travis Rice direct te verslaan? Degene die het voor elkaar krijgt kan dan zeggen dat hij beter kan snowboarden dan Travis en dat is een titel die je met trots mag dragen.

De wedstrijd gaat later vandaag van start, althans dat is de planning. Met Freeride wedstrijden kan er last-minute nog van alles veranderen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

8 december 2019

Zondag WTF #359

Weer bijgekomen van een weekend vol met railgeweld? Mooi! Tijd voor een chillsessie, het is WTF time! Met je Mercedes burnouts draaien op een oplegger en heel erg lekker snowboarden in het donker, wat wil je nog meer?  Lees Meer…

Meer Nieuws