Nieuws - 31 januari 2020   16:12 Travis Rice komt met ‘THE NATURAL SELECTION TOUR’ en het wordt waanzinnig leip

Door:

The Natural Selection Tour, een 3 stop all mountain freestyle freeride tour met als uiteindelijk doel: het kronen van ‘s werelds beste backcountry freestyle freerider. Wat klinkt dit bruut zeg en het nieuws hierover kwam van Travis Rice die er blijkbaar al jaren mee bezig is!

Het idee loopt blijkbaar al vanaf 2008 en nu is het eindelijk zover dat het van de figuurlijke daken geschreeuwd mag worden. Voor wie al langer meeloopt zullen de namen Red Bull Supernatural en Red Bull UltraNatural bekend in de oren klinken én het zal je vast en zeker enthousiast maken.

Want zoiets gaat er dus in januari 2021 ook komen. En dus georganiseerd door the legend himself Travis Rice. “The Natural Selection Tour is spearheaded by renowned snowboarder Travis Rice and will deliver what the snowboarding community has been seeking: a world-class competition tour that combines freestyle tricks with freeriding artistry set on big mountain terrain.”

Het zijn ferme teksten, maar we twijfelen er geen moment aan of dit gaat slagen of niet. Meerdere atleten van wereld formaat zijn betrokken bij dit project en dus kunnen we nu al niet meer wachten.

Want dat er een gedachte achter zit moge duidelijk zijn. Freeride World Tour wild card Elias Elhardt vindt dat slopestyle en superpipe telkens beter worden, maar ook telkens steeds groter. De pipe moet hoger, de schansen moeten steiler en daarmee verliest de sport volgens Elhardt ook de connectie met hoe mensen daadwerkelijk zijn gestart met snowboarden en vreest hij dat het een ‘ver van je bed show’ gaat worden.

En met het door de sneeuw heen beuken heb je dat probleem natuurlijk niet! Sure, het is allemaal wat steiler dan normaal, maar de strekking van het snowboarden blijft hetzelfde. En op de vraag of het allemaal voor mannen is is Travis Rice duidelijk: ook de vrouwen krijgen een volledig veld want dat is uiteindelijk ook gewoon hoe snowboarden is.

De tour gaat bestaan uit drie stops: Jackson Hole, Baldface BC en als laatste zal Alaska het decor zijn van een The Natural Selection Tour stop. Al met al? Zijn we f*cking stoked, stay tuned voor meer informatie en beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws