Nieuws - 17 november 2020   16:05 Tsjechische dief krijgt 20 maanden cel voor stelen van groot aantal ski’s

Door:

Keihard aanpakken die lui. Toch? Een Tsjechische skidief heeft een dikke celstraf aan zijn broek gekregen voor het stelen van een hele buts aan spullen. Hij mag 20 maanden brommen! 

Het jatten van ski’s helaas komt het nog altijd wel eens voor. Niet voor niets zijn er sloten voor ski’s te koop en heeft menig persoon hele tactieken bedacht voor het verdelen van ski’s wanneer men op het terras zit, maar deze Tsjech pakte het een stukje slimmer aan. Met zijn trucs wist hij in totaal 80 paar ski’s te stelen en daarnaast ook nog eens vijf mountainbikes mee te slepen en daardoor krijgt hij nu 20 maanden cel.

Skikelders

De Tsjechische dief ging namelijk niet te werk op de pistes of bij de après-ski, maar had het juist gemunt op de skikelders van hotels. Hij hees zichzelf in een complete ski outfit, inclusief helm, om vervolgens met een grote skitas op z’n rug met andere wintersporters mee te lopen naar de skikelder alsof hij daar zelf ook moest zijn. Want ja, wie gaat er nu controleren of die ene dude die ook de kelder in moet zijn ook wel écht daar verblijft?

Eenmaal in de kelders aangekomen vouwde hij z’n skitas open en mikte hij ‘m vol met ski’s ‘uit het hogere segment’. Oftewel, alleen de dure paartjes, goedkope troep wil hij niet. Dit heeft hij over een paar jaar meermaals gedaan in Obertauern, Maria Alm, Hermagor en Seefeld. De gestolen spullen zette hij online te koop en hiermee zou hij ongeveer €150.000,- op hebben gehaald.

Opgepakt

Hij heeft lange tijd door kunnen gaan met deze praktijken en hoewel er al langere tijd foto’s van hem verspreid werden, duurde het tot maart voordat hij opgepakt kon worden. Hij werd toen betrapt met gestolen ski’s in een hotelkamer op zijn naam, maar in de kamer van een medeplichtige en die van zijn moeder stonden ook nog eens gestolen ski’s. Op heterdaad gepakt en keihard de lul dus!

De reden voor deze langdurige rooftocht? Meneer had een gokverslaving en kampte met gezondheidsproblemen, waardoor hij dus geld nodig had. Nu is dat ‘m in ieder geval aardig gelukt door de jaren heen, maar nu ziet hij dus nog wel even vast. De medeplichtige die ook gestolen ski’s in z’n kamer had staan? Die heeft een voorwaardelijke straf gekregen van zes maanden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws