Nieuws - 6 augustus 2020   18:00 Twee Australische skigebieden beëindigen seizoen al na drie dagen

Door:

Slechts nieuws Down Under, daar heeft de coronacrisis ook wederom toegeslagen. Twee skigebieden moeten nu, na net drie dagen draaien, de deuren alweer sluiten en hebben het seizoen alweer afgesloten! 

Mt Hotham en Falls Creek, allebei onderdeel van Vail Resorts, zouden eigenlijk in juni al open gaan. Door de hele coronacrisis werd deze opening al flink doorgeschoven, maar door een gebrek aan sneeuw konden ze ook eind juni nog niet open gaan. Pas in juli konden de liften voor het eerst draaien en dan ook nog eens alleen in de weekenden, al komt daar nu dus ook al een einde aan.

Beide skigebieden bevinden zich in Victoria en deze provincie heeft nu een noodverordening afgegeven die zal gelden tot minimaal 13 september, waardoor het wintersportseizoen voor Mt Hotham en Falls Creek er al meteen op zit.

Sluiting

“We zijn erg teleurgesteld om het seizoen nu al te beëindigen”, aldus een statement van Vail Resorts. “We bedanken onze loyale gasten en zijn erg dankbaar voor de inzet van onze medewerkers en de lokale gemeenschap. We kijken er naar uit om iedereen weer te verwelkomen in 2021.”

Hoewel de gebieden normaal gesproken kunnen blijven draaien tot eind september / begin oktober, is nu toch al de call gemaakt om er dus definitief mee te stoppen voor 2020. Dit heeft er vooraal mee te maken dat de gebieden vinden dat ze ook in september waarschijnlijk de gezondheid van gasten en medewerkers niet kunnen garanderen en het daarnaast financieel niet haalbaar is om de boel dan nog te laten draaien.

De sluiting van deze gebieden in Australië wordt door de skigebieden in Europa in ieder geval op de voet gevolgd, aangezien de aanpak daar kan gelden als blauwdruk voor de Europese gebieden. En dat ziet er tot dusver niet heel erg positief uit…

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws