Nieuws - 24 februari 2022   19:38 Twee Blackhawk helikopters neergestort vlakbij de piste in Snowbird

Door:

Een groot gevalletje WTF. Ben je lekker aan het skiën of boarden, crashen er twee helikopters voor je neus!

Uit het Amerikaanse Snowbird, gelegen in Utah, komen deze bijzondere beelden. Daar zijn namelijk twee Blackhawk helikopters van de US National Guard neergestort in de sneeuw, vlakbij de pistes en dus de wintersporters!

Het ongeval gebeurde al twee dagen geleden om half 10 ’s ochtends, toen twee Blackhawk helikopters in het gebied aan vliegen waren als onderdeel van een trainingsoefening. Op de video’s is te zien dat de helikopters erg laag boven de sneeuw vlogen, daardoor voor een grote stofwolk zorgden en mogelijk heeft dat meegespeeld in de oorzaak van de crash.

Een van de twee Blackhawks maakte een flinke klap en verloor daardoor z’n wieken, waar de ander een zachtere klap meemaakte en rechtop in de sneeuw kon blijven staan. Alle inzittenden van beide helikopters, inclusief de piloten, konden het voorval navertellen en zijn zonder al te zware verwondingen uit de helikopters gehesen.

Overigens moeten de piloten dergelijke manoeuvres vaker uitvoeren als onderdeel van de training, een onderdeel van de piloten training is om in ‘totale white outs te vliegen’, zoals wanneer ze dus een grote stofpluim omhoog waaien door laag over de sneeuw te vliegen. Wel is het bijzonder dat dit gebeurt zo vlakbij de wintersporters in Snowbird, maar er is in ieder geval verder geen omstander verwond.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws