Nieuws - 30 januari 2019   10:20 Twee doden door lawine in Les 2 Alpes

Door:

Gistermiddag is het mis gegaan in het Franse Les 2 Alpes. Na de verse sneeuwval zijn twee mannen overleden door een zware lawine. 

De twee overleden mannen waren in het Franse gebied buiten de pistes aan het skiën na de verse sneeuwdump van de dagen ervoor, samen met nog eens twee andere wintersporters. De twee werden meegesleurd door de lawine en de twee anderen in de groep hebben daarop direct de reddingsdienst ingeschakeld.

De reddingsdienst was snel ter plaatse, maar kon voor beide slachtoffers niets meer betekenen. Ze zijn ter plekke overleden door zuurstofgebrek nadat ze volledig begraven waren door de sneeuwmassa.

Lawinegevaar

Het lawinegevaar in het gebied was ten tijde van het ongeval 3 op de schaal van 5, maar door de recente sneeuwval en de sterke noordelijke wind zijn sommige hellingen simpelweg gevaarlijker dan de andere.

Overigens was een van de slachtoffers een lokale instructeur die bekend stond als absolute off-piste specialist, Damien Albert. Beide slachtoffers hadden een volledige uitrusting mee, net als de rest van de groep, maar dit bleek dus niet genoeg te zijn voor een goede afloop.

De autoriteiten in Frankrijk hebben dan ook nogmaals gewaarschuwd voor de risico’s buiten de pistes en dat het op sommige plekken erg gevaarlijk kan zijn door de gevolgen van de zware wind. De komende dagen gaat het nog harder sneeuwen in het Alpengebied en zeker in Frankrijk zal het lawinegevaar daarom waarschijnlijk alleen maar verder gaan stijgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws