Nieuws - 2 december 2019   20:20 Twee doden door lawine op Mont Blanc

Door:

Afgelopen zaterdag kwam een lawine naar beneden bij het Italiaanse gedeelte van de Mont Blanc. Vijf skiërs waren erbij betrokken en twee mannen hebben het ongeval niet overleefd. 

Zaterdagochtend kwam de melding binnen rond de klok van 10 uur ‘s ochtends, toen een andere skiër de lawine zag gebeuren op het Italiaanse gedeelte van de berg. Hij sloeg direct alarm en de reddingsdienst kwam direct met groot materieel aangerukt.

Het ongeval gebeurde ongeveer 500 meter onder het bergstation van de Skyway gondel, waardoor redelijk veel mensen het hebben zien gebeuren. In totaal waren er vijf wintersporters bij betrokken en de reddingsdienst, die met een helikopter snel ter plaatse was, heeft drie van de betrokkenen levend onder de sneeuw vandaan kunnen halen.

Twee van de slachtoffers hebben het echter niet overleefd. Het ging om twee locals van respectievelijk 28 en 32 jaar oud. Beiden zijn 300 meter naar beneden gegleden door de lawine en zijn op slag overleden.

Of ze zijn overleden door de val of door verstikking is niet bekend gemaakt.

Lange zoektocht

De lawinedienst was verder nog lange tijd bezig met het zoeken naar slachtoffers omdat ze niet wisten hoeveel mensen er in de buurt waren. Met een team van honden hebben ze het gebied uitgekamd, maar ze hebben niets meer gevonden.

Over de oorzaak is verder ook nog niet veel bekend gemaakt. Wel is er gemeld dat er vlak voor het ongeval verse sneeuw naar beneden is gekomen met harde wind, waardoor het op sommige locaties in rap tempo gevaarlijk is geworden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws