Nieuws - 5 januari 2023   16:34 Twee gasten rijden auto vast op de piste in Zürs

Door:

Dat er weinig sneeuw ligt dat weten we nu allemaal wel. Maar om de piste aan te zien voor een parkeerplaats? Daar zit een (alcohol) luchtje aan! 

In de categorie ‘hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar’ is er weer eens een mooi verhaal te vertellen. In het Oostenrijkse Zürs kreeg de politie namelijk een bijzondere melding binnen, er zou een auto volledig vast staan op een piste. Vlakbij het dalstation Trittkopf stond een auto vast en de twee inzittenden stonden er nog bij. Getuigen hebben de hulpdiensten gebeld, die uiteraard even polshoogte kwamen nemen.

Blazen

De 21-jarige bestuurder en zijn 19-jarige passagier hadden in het centrum een verkeerde afrit genomen, waardoor ze blijkbaar op de piste terecht waren gekomen. Althans, dat was het verhaal wat verteld werd aan de autoriteiten. Hoe je van een verkeerde afslag naar een auto op de piste gaat weten we zelf ook niet, maar goed. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Politie agenten die op de oproep af waren gekomen vonden het toch ook wel een heel vreemd verhaal en besloten daarom een blaastest af te nemen. De bestuurder was het daar echter totaal niet mee eens, hij weigerde mee te werken aan deze test en bovendien begonnen de twee zich daarop bijzonder agressief te gedragen.

Nachtje brommen

Je auto vastrijden op de piste is al een domme actie, maar zo’n blaastest weigeren én agressief doen tegen de Oostenrijkse politie is al helemaal niet slim te noemen. Toch bleef het daar niet bij, aangezien de politie het tweetal na het weigeren van de test wilden inrekenen om op het bureau verder onderzoek te gaan doen. Duidelijk onder invloed van alcohol begon het tweetal geweld te gebruiken waarbij ze zelfs de politieauto hebben weten te beschadigen.

Het liep er op uit dat het tweetal een nachtje moest brommen in de gevangenis in Bludenz. Gedurende de rit hebben ze ook nog eens naar de agenten proberen te schoppen. Nu hangt niet alleen rijden onder invloed boven het hoofd, ze hebben daarnaast ook nog eens aanklachten aan hun broek hangen van verzet tegen staatsgezag en het beledigen van een officier in functie. Lekker bezig!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws