Nieuws - 10 februari 2018   20:39 Twee Nederlanders aangehouden vanwege skidiefstal in Oostenrijk

Door:

Een Nederlands stel heeft een bezoekje gekregen van de Oostenrijkse politie, waardoor ze aardig wat dingen uit te leggen hebben. Blijkbaar zijn ze al een jaar bezig met het kieren van ski’s! 

Vorig jaar in februari werden in een skikelder in Brixen im Thale de spullen van een toerist gejat en niemand kon toen achterhalen wie de spullen mee had genomen. Het ging om in totaal vijf paar ski’s, een paar skischoenen, een jas, een helm en een skibril.

De zaak heeft vervolgens een hele tijd doorgesudderd en pas afgelopen vrijdag konden er stappen gemaakt worden. Een van de slachtoffers van de diefstal zag namelijk iemand lopen in Brixen im Thale met dezelfde twin tip ski’s én de skibril die een jaar geleden gejat waren. Het slachtoffer heeft direct de politie ingeschakeld die direct op onderzoek uit ging.

Het onderzoek heeft overigens niet lang geduurd, aangezien de auto van de twee Nederlanders vol lag met ski’s die een jaar geleden verdwenen in hetzelfde Oostenrijkse dorp. Beide Nederlanders, een Nederlandse man van 33 en zijn 32-jarige broer, weigerden in eerste instantie uitleg te geven over deze gestolen ski’s en zijn dan ook direct aangehouden. De oudste broer heeft uiteindelijk een bekentenis afgelegd dat hij inderdaad de ski’s gestolen heeft, de jongere broer weigert nog steeds uitleg te geven.

Die diefstal kan het tweetal nog aardig duur komen te staan, aangezien niet alleen de ski’s teruggegeven worden aan de originele eigenaar, het tweetal kan ook nog eens een schadevergoeding op gaan hoesten van minimaal de helft van de aankoopwaarde.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws