Nieuws - 20 december 2018   20:58 Twee skiërs bewusteloos na frontale crash in Lech

Door:

Een aardig frontaaltje in het Oostenrijkse Lech vandaag. Twee skiërs klapten daar op elkaar en lagen daarna bewusteloos op de piste! 

De keiharde crash gebeurde vanochtend vlak voor de middag bij het dalstation van de Trittkopfbahn in Lech. Twee skiërs, een 60 jaar en de andere 28, kwamen daar vol gas aan en geen van beide remde af, waardoor ze op volle snelheid tegen elkaar zijn geklapt.

Dat frontaaltje is iets meer geworden dan goed voer voor een Dumpert filmpje, de klap was zo intens hard dat ze allebei bewusteloos raakten en dus ook bewusteloos op de piste lagen. Aangezien het ongeval bij een liftstation gebeurde waren de hulpdiensten er heel snel bij en die hebben beide mannen geholpen.

De 28-jarige skiër kwam er redelijk goed vanaf met een schaafwond op z’n kin en een beurse schouder, maar de 60-jarige man had het zwaarder. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht omdat hij een breuk op liep aan zijn kaak, evenals een behoorlijke hersenschudding.

De politie in Lech gaf aan dat de afdaling waar de crash plaats vond als gevaarlijk bekend staat en dat daar regelmatig crashes ontstaan. Ondanks het plaatsen van grote netten en ‘slow’ borden komt het toch regelmatig voor en het kan dan ook niet anders dat de skiërs deze borden totaal genegeerd hebben.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws