Nieuws - 10 februari 2017   9:35 Twee skiërs ontwijken bommen en lawines van de Amerikaanse lawinedienst

Door:

Als er allemaal touwen gespannen zijn en je ziet overal bordjes met de tekst ‘kom hier absoluut niet’, hoe stupid ben je als je dan toch in lawinegebied komt waar de lawinedienst op dat moment bezig is? Twee gasten deden het in het Amerikaanse Crystal Mountain en nu krijgen ze flinke boetes! 

In de Verenigde Staten werkt het principe van ‘buiten de pistes komen’ iets anders dan hier in Europa. In Europa zijn er pistes en skiroutes die lawinevrij gemaakt worden wanneer ze open zijn en verder kan je overal gaan en staan waar je wilt, maar wel met het risico op lawines. In de States hebben ze grotere off-piste gebieden die wel binnen het afgebakende skigebied vallen en zodra je daar buiten komt heb je een probleem. De lokale politie kan je namelijk keihard beboeten!

Voor twee gasten in Crystal Mountain ging dat nog verder aangezien ze een paar dagen geleden onder een touw doorkropen in de Southback Zone. Dat touw was gespannen om sowieso de grens van het gebied aan te geven, maar ook om mensen weg te houden van de lawinewerkzaamheden in dat gebied. De lawinedienst was namelijk bezig om bommem te gooien en gecontroleerde lawines af te laten gaan, dus zeggen dat het gevaarlijk was is een aardig understatement.

Beide skiërs krijgen nu een boete van $1.000 omdat ze de wet overtreden hebben en zichzelf flink in gevaar hebben gebracht. Toen de bommen afgingen waren de skiërs heel erg dichtbij, de eerste explosie zette een kleine lawine af die vlak voor de skiërs stopte en de tweede bom zorgde voor een grotere lawine die blijkbaar rakelings langs de skiërs kwam.

Één van de skiërs was ook nog eens een medewerker van het gebied, maar die kan een andere baan gaan zoeken aangezien hij door dit akkefietje ontslagen is. Ook heeft Crystal Mountain aangegeven in het vervolg nog harder op te treden tegen dit soort praktijken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws