Nieuws - 11 maart 2016   10:04 Twee skiërs overleden door ingestorte sneeuwrichel

Door:

In het Zwitserse gedeelte van Porte du Soleil zijn woensdag twee skiërs om het leven gekomen nadat een sneeuwrichel onder hun voeten wegviel. Ze vielen vervolgens meer dan 100 meter naar beneden en waren opslag overleden. 

Het incident gebeurde woensdag rond de middag. Een 49-jarige Franse instructeur ging op pad met een 59-jarige cliënt vanuit Avoriaz en gingen met tourski’s naar Les Crosets in Zwitserland. In het off-piste gebied dat bekend staat als de Col de Ceu ging het mis, het tweetal stond op een sneeuwrichel die blijkbaar niet stabiel genoeg was. Beide skiërs stortte samen met de sneeuw naar beneden en ze waren direct overleden.

Het tweetal werd bijna twee uur na het incident gevonden, nadat een andere skiër een losse ski zag liggen in het gebied en de reddingsdienst op de hoogte stelde. Onderaan de cliffs werden de lichamen van beide slachtoffers aangetroffen. Volgens woordvoerders is het een wonder dat er de afgelopen dagen niet nog meer lawineongevallen zijn geweest, omdat het de afgelopen dagen weer hard heeft gesneeuwd. Veel mensen duiken dan direct de poedersneeuw in als de zo’n schijnt en het lawinegevaar is nog altijd erg hoog. De sterker wordende zon zorgt ook nog eens voor extra problemen op de zuidelijke hellingen.

De route die de twee skiërs namen was overigens erg populair en meerdere skiërs hebben ‘m al gepakt zonder problemen. Sneeuwrichels blijven natuurlijk tricky, je kan van een afstand vaak niet zien hoe ver de sneeuw over de berg heen hangt en stabiel het écht is!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws