Nieuws - 18 januari 2016   16:40 Twee skiërs overleden door zware lawine bij Verbier

Door:

Afgelopen zaterdag zijn twee skiërs overleden door een zware lawine bij het Zwitserse Verbier. Een van de overleden skiërs is Minh Becker, hij was vertegenwoordiger voor 4FRNT Skis. 

De lawine kwam zaterdag middag rond half 3 naar beneden in het dorpje Tzoumaz, wat onderdeel is van het skigebied van Verbier. Een groep van vier freeriders was op dat moment tussen de bomen door aan het skiën en waarschijnlijk hebben zij de lawine zelf los getrapt.

LawineHet gebied waar de lawine naar beneden is gekomen

De sneeuwmassa was 200 meter breed en 300 meter lang en de reddingsdienst is dan ook gelijk groots uitgerukt om een zoekactie op te zetten. Van de vier aanwezige skiërs zijn er twee overleden, de andere twee hebben het overleefd. De 34-jarige Minh Becker was een van de overleden skiërs, hij werkte voor 4FRNT en was daarnaast actief bij de Freeride World Qualifiers.

Omdat de lawine los is gekomen in een gebied waar veel bomen staan was de reddingsdienst bang dat er nog meer mensen onder de sneeuwmassa lagen. Deze bosgebieden staan namelijk bekend als minder gevaarlijk en wanneer het lawinegevaar in skigebieden groot is worden dit soort bosgebieden vaker opgezocht door freeriders. Met in totaal vijf helikopters en een groot reddingsteam werd lang gezocht in dit gebied, er kwamen zelfs helikopters met reddingswerkers vanuit Zermatt naar Verbier gevlogen om te helpen bij deze zoekoperatie.

In Zwitserland wordt er dan ook nogmaals gewaarschuwd dat de condities buiten de pistes zeer gevaarlijk kunnen zijn. “Iedereen die buiten de pistes komt moet rekening houden met zeer kritieke lawinesituaties in een groot gebied.” Lawines kunnen gemakkelijk los getrapt worden door wintersporters maar ook natuurlijke lawines kunnen voorkomen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws